Daisy
Nederlands

God is klein geschapen

Tim Foncke (auteur), Frank Bervoets (verteller)
De bizarre wederwaardigheden van een jonge schrijver die niet meer schrijft, maar drinkt, rookt en verliefd wordt.
Titel
God is klein geschapen
Auteur
Tim Foncke
Verteller
Frank Bervoets  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2016
1 cd
Speelduur
3:46
Oorspr. uitgever
Lebowski
Aantekening
Stem: Man Vlaamse stem

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 4 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een vervreemdende roman. De hoofdpersoon is een schrijver die niet meer schrijft. De man gebruikt alcohol en wiet, hangt rond in een krantenwinkel om zijn biertjes te drinken. Hij ontmoet een meisje op wie hij verliefd wordt. Ronduit briljant, bizar en bijna onnavolgbaar zijn echter de dialogen. Schitterend bedacht, wonderlijk en humoristisch. Het verleden van de Vlaamse auteur als komiek is goed merkbaar. Tekenend bijvoorbeeld zijn de antwoorden die de hoofdpersoon aan het einde van het boek geeft aan een verkoper van voedsel die een deal wil sluiten. Zonder succes uiteraard wordt de man finaal voor de gek gehouden. Schitterend, alleen al vanwege dit soort dialogen. Alleen daarom al een aanrader. Van Tim Foncke (1978) verscheen eerder 'De geachten : roman in brieven'*.

Over Tim Foncke

Tim Foncke (Aalst, 29 augustus 1978) is een Vlaamse schrijver.

Biografie

Na mislukte studies Germaanse Talen en film ging Foncke als rekkenvuller in een supermarkt werken. In dezelfde periode begon hij brieven te schrijven aan mensen uit zijn omgeving. Een van deze brieven was gericht aan een collega en leidde tot zijn ontslag in de supermarkt. Vervolgens begon hij op te treden als stand-upcomedian. Hij was onder meer te zien in de tv-programma's Comedy Casino en Mag ik u kussen? en in het voorprogramma van Freddy De Vadders voorstelling Icoon. Met Joost Vandecasteele, Bert Gabriëls en Seppe Toremans vormde hij het comedycollectief De Troepen.

Najaar 2009 verscheen bij uitgeverij Thomas Rap Fonckes briefroman De geachten. Bij de Hof van Jan volgde de bibliofiele bundel Het leven is goed als je niet deelneemt. Beide brievenboeken zorgden voor ophef: geadresseerden dienden klacht in tegen de schr…Lees verder op Wikipedia