Boek
Nederlands

De letter van de wet

Tim Green (auteur)
Als een succesvol advocate haar vroegere professor, die wordt beschuldigd van moord op een van zijn studentes, verdedigt, komt zij in groot gevaar.
Titel
De letter van de wet
Auteur
Tim Green
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
The letter of the law
Uitgever
Amsterdam: De Boekerij, 2001
254 p.
ISBN
90-225-2865-0

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 7 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Advocate Casey Jordan wil altijd en overal de beste zijn, en ze is nog mediageil ook. Ze doet alleen maar zaken die ruim in de media aan bod komen, geholpen door een goed uiterlijk en de nodige brains. Het is natuurlijk een feit dat hoe groter de klant is, hoe groter het risico dat een en ander kan mislopen.

Naast Casey Jordan speelt Eric Lipton, haar voormalig hoogleraar strafrecht en een autoriteit op zijn gebied, een hoofdrol. Hij wordt beschuldigd van moord en kiest Casey als zijn advocaat. Hij slaagt erin om de vader van het vermoorde meisje (een ex-studente van hem) als hoofdverdachte te laten doorgaan en zelf de dans te ontspringen, en mede door Casey te worden vrijgesproken. Op het moment van zijn vrijspraak door de jury fluistert hij Casey in dat hij het meisje wel heeft vermoord, waardoor het morele dilemma voor onze advocate kan beginnen. Casey sluit dan een soort pact met de vader van het vermoorde meisje, die voor alles wraak wil nemen op de moordenaar van zijn doc…Lees verder
Eric Lipton is een wereldberoemd hoogleraar strafrecht. Als hij op zekere dag verdacht wordt van moord op een studente, benadert hij de jonge ambitieuze juriste Casey Jordan om hem te verdedigen. Ze doet dat bekwaam, maar komt tot de ontdekking dat er meer kanten aan de zaak zitten: ze wordt een speelbal tussen haar beroepsethiek en de waarheid die zij ontdekt. Bovendien komt ze in groot gevaar. Tim Green heeft een meeslepende rechtbankthriller geschreven, hoewel de kritische lezer moeite zal hebben met het realiteitsgehalte van de beroemde hoogleraar. De kritische noot: hoe ver gaat een advocate in haar haast grenzeloze ambitie? voegt een dimensie toe aan het toch al spannende verhaal. De ontknoping is verrassend. De schrijver voegt een eigen geluid toe aan het grote aantal 'legal thrillers'. Normale druk.

Over Tim Green

Timothy John Green (Liverpool (Onondaga County), New York, 16 december 1963) is een voormalig Amerikaans footballspeler en zowel een radio- en televisiepersoonlijkheid als een bestsellerauteur van thrillers en kinderboeken. Hij was een linebacker en defensive end bij de Atlanta Falcons van de National Football League en commentator voor National Public Radio.

Biografie

Green werd geboren in de New Yorkse wijk Liverpool. Hij werd geadopteerd (en later schreef hij zijn memoires hierover in zijn boek A Man and His Mother: An Adopted Son's Search). Hij studeerde af op de Universiteit van Syracuse en behaalde een graad in Engels en werd in 2002 geïntroduceerd in de College Football Hall of Fame. Van 1986 tot 1993 speelde hij voor de selectie van de Atlanta Falcons.

Green is praktiserend jurist bij de firma Hiscock & Barclay in de staat New York. Anno 2010 is hij ook medegastheer in de televisieshow "Find My …Lees verder op Wikipedia