Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De gelofte

Tim Ray (auteur)
+1
De gelofte
×
De gelofte De gelofte

De gelofte

In de reeks:
Genre:
Drie vrienden kregen vele levens geleden samen met 597 anderen opdracht om de mensheid vrede en harmonie te brengen; 1500 jaar later worden zij geroepen de destijds mislukte opdracht opnieuw uit te voeren.
Titel
De gelofte
Auteur
Tim Ray
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Starbrow : a spiritual adventure
Uitgever
Amsterdam: De Boekerij, 2004
400 p.
Aantekening
Ondertitel op omslag : Een spiritueel avontuur
ISBN
90-225-3700-5

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 11 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In een ver verleden legden Starbrow en zijn twee vrienden een gelofte af om hun kracht te zullen gebruiken voor vrede en harmonie op deze planeet. Maar de missie mislukte. Nu, in het nieuwe millennium, krijgen de drie vrienden, inmiddels heel gewone Deense jongens, de opdracht om de eeuwenoude gelofte alsnog in te lossen.

De Gelofte is een ouderwets gemodelleerd avonturenverhaal met een dosis sciencefiction en fantasy, maar ook met een pak spiritueel geneuzel. Tim Ray bereidt immers een werkboek voor met de principes in de 'Starbrow'-serie, gebaseerd op zijn spreekbeurten en workshops. Tim Ray zit duidelijk op het spoor van James Redfield, of erger, L. Ron Hubbard.

Spannend en vlot geschreven, daar niet van, maar als je geen zweverig new-age-type bent, laat je dit boek toch beter links liggen; de pseudo-filosofische interludia zijn er echt teveel aan. Het blijft een flauw afkooksel van Redfields boeken. [Jan Van Hee]
Ruim 1500 jaar geleden hebben zij de opdracht gekregen om de Kracht te gebruiken en zo vrede en harmonie te brengen voor de mensheid. Maar de opdracht mislukt. Nu 1500 jaar later worden zij geroepen om hun opdracht opnieuw uit te voeren. Het verhaal wordt verteld vanuit het gezichtspunt van drie vrienden die al vele levens met elkaar geleefd hebben. Maar nog 597 andere mensen krijgen de opdracht. In 48 uur, in een andere werkelijkheid, moeten zij zich het geheim van de Kracht herinneren en ontdekken wie zij werkelijk zijn. Het verhaal speelt zich af in de omgeving van Glastonbury, Avalon en Stonehenge. Deze spirituele roman, deel één van een serie, is spannend, actueel en verrassend. De lezer herkent de huidige situatie van de aarde, krijgt een positieve nieuwe visie op de toekomst van de mensheid en ontdekt misschien welke bijdrage hij/zij kan leveren aan vrede en harmonie op aarde. Voor in het boek staan kaarten van Groot-Brittannië, Glastonbury en Tintagel. Liederen en delen uit ee…Lees verder