Drama over een non die een ter dood veroordeelde moordenaar en verkrachter bijstaat tijdens de laatste maanden voor zijn executie
Onderwerp
Doodstraf
Titel
Dead man walking
Regisseur
Tim Robbins
Naar het werk van
Helen Prejean
Componist
David Robbins 1957-
Acteur
Sean Penn Susan Sarandon
Taal
Engels
Uitgever
MGM DVD, 2006 | Andere uitgaves
1 dvd-video
Oorspr. opname
1995
Speelduur
ca. 118 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Spaans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Spaans, Hongaars, Engels voor slechthorenden
EAN
8712626024798

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een op feiten gebaseerd drama uit 1995 van Tim Robbins, gebaseerd op het autobiografische boek van Helen Prejean. Een non staat een ter dood veroordeelde moordenaar en verkrachter bij tijdens zijn laatste maanden voor de executie. In de hoofdrollen spelen Sean Penn en Susan Sarandon. Pieter Steinz (NRC): '(...) integere en vooral zo goed gespeelde film (...). Beide acteurs werden genomineerd voor een Oscar. Ze verdienen hem zonder meer.' Susan Sarandon won een Oscar voor de beste vrouwelijke hoofdrol. De dvd bevat geen bijzondere extra's.

Over Tim Robbins

Timothy Francis (Tim) Robbins (West Covina (Californië), 16 oktober 1958) is een Amerikaans acteur, filmproducent, filmregisseur, scenarioschrijver en zanger. Hij won de Oscar voor beste mannelijke bijrol voor Mystic River (2003). Op 10 oktober 2008 kreeg Robbins een ster op de beroemde Hollywood Walk of Fame.

Biografie

Robbins werd geboren in West Covina in Californië, maar de familie verhuisde al snel naar Greenwich Village waar Tims vader, Gil Robbins, een carrière opbouwde met de folkgroep The Highwaymen. Robbins werd lid van theatergroepen vanaf zijn twaalfde. Na twee jaar aan de Plattsburgh State-universiteit keerde hij terug naar Californië om toneelschool te volgen aan de UCLA.

Nadat hij afstudeerde in 1981 stichtte Robbins de Actors' Gang in Los Angeles, een experimentele theatergroep. Hij speelde ook kleine rollen in films, met een doorbraak als "Nuke" LaLoosh in de film Bull Durham uit 1988. Op de …Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek