Drie Amerikaanse mariniers worden vanaf 1941 gevolgd in de Pacific: tijdens hun eerste gevecht tegen de Japanners op Guadalcanal, door het regenwoud van Kaap Gloucester, de verschrikkingen van Okinawa en de terugkeer na de overgave van Japan
Bevat
Dvd 1 Afl. 1-2
Dvd 2 Afl. 3-4
Dvd 3 Afl. 5-6
Dvd 4 Afl. 7-8
Dvd 5 Afl. 9-10
Titel
The Pacific / geregisseerd door Tim Van Patten, David Nutter, Jeremy Podeswa ... [et al.]
Regisseur
Tim Van Patten David Nutter Jeremy Podeswa
Producent
Tom Hanks Steven Spielberg Gary Goetzman
Taal
Engels
Uitgever
HBO, 2010
10 dl. in 5 blu-rays + bonusblu-ray
Oorspr. opname
2010
Speelduur
10 x 53 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Spaans, Pools Ondertiteling: Nederlands, Frans, Spaans, Pools, Portugees, Deens, Fins, Noors, Zweeds, Grieks, Koreaans
EAN
5051888062326 5051888073018

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 7 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In de tiendelige Amerikaanse serie 'The Pacific' worden vanaf december 1941 drie Amerikaanse mariniers gevolgd tijdens hun eerste gevecht tegen de Japanners op het eiland Guadalcanal, door het regenwoud van Kaap Gloucester en de vestingen van Peleliu, het zand van Iwo Jima, de verschrikkingen van Okinawa en de terugkeer naar vrienden en familie na de overgave van Japan. Ook is er aandacht voor het thuisfront. Evenals 'Band of brothers' (2002) is de serie geproduceerd door Tom Hanks en Steven Spielberg en opnieuw zeer duur en realistisch gemaakt. Dirk Limburg (NRC 7-4-'10) vindt dat de serie weinig begrip bijbrengt voor de ervaringen van de veteranen en tekort schiet in het afbeelden van de vijand. Wel noemt hij de serie spannend en met voldoende sensatie om hem te willen volgen. Met veel extra's, waaronder extra informatie tijdens het kijken en portretten van veteranen.

Over Tim Van Patten

Timothy (Tim) Van Patten (Brooklyn, 10 juni 1959) is een Amerikaans televisieregisseur, acteur, scenarioschrijver en producer. Als regisseur is Van Patten vooral bekend van The Sopranos, Sex and the City, Deadwood, The Wire, Ed, The Pacific, Boardwalk Empire en Game of Thrones. Hij speelde de rol van de kwaadaardige tiener Peter Stegman in Class of 1984 en Max Keller in The Master.

Filmografie

Producer

  • 2010 - Boardwalk Empire
  • 2010 - Pacific

Regisseur

  • 2012 - Game of Thrones
  • 2011 - Game of Thrones
  • 2010 - Boardwalk Empire
  • 2010 - The Pacific
  • 2007 - The Sopranos
  • 2007 - Rome
  • 2006 - The Sopranos
  • 2005 - Into the West
  • 2005 -…Lees verder op Wikipedia

Suggesties