Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
De moeder van Jaxie (15, ik-persoon) is dood en zijn vader mishandelt hem. Als hij thuis zijn vader dood aantreft, is hij bang de schuld te krijgen. In paniek trekt hij dwars door de woestijn op zoek naar zijn nicht, de enige die hij vertrouwt. Vanaf ca. 15 jaar.
Onderwerp
Australië, Overleven
Titel
De herdershut
Auteur
Tim Winton
Vertaler
Molly van Gelder
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The shepherd’s hut
Uitgever
Amsterdam: De Geus, © 2020
284 p.
ISBN
9789044541939 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Jaxie Claxton (15, ik-persoon) heeft zijn vader vaak genoeg dood gewenst, maar als hij thuiskomt en zijn vader met geplet hoofd vindt onder de truck die hij repareerde, raakt hij in paniek. Iedereen weet hoe zijn vader Jaxie mishandelde. Dit ongeluk ziet er akelig opzettelijk uit. Jaxie grijpt een geweer en een jerrycan water en loopt de woestijn in. Op weg naar zijn nichtje en grote liefde Lee, die hij van zijn familie niet meer mag zien nadat ze betrapt zijn. Op weg naar een nieuw leven. Maar eerst moet Jaxie de woestijn zien te overleven en uit handen van de politie blijven. Met twaalf kogels en vijf liter water. Een overweldigend avontuur ontvouwt zich. Met ontmoetingen die Jaxie met zichzelf confronteren en hem transformeren. Een verhaal vol symboliek over opgroeien en universele vragen. Vertaling van 'The shepherd's hut'* van de vele malen onderscheiden Tim Winton (1960) die een eigen niche bezet in de Australische en wereldliteratuur. Origineel, rauw en direct presenteert hij m…Lees verder

Over Tim Winton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door DAEaton

Tim Winton (Perth, 4 augustus 1960) is een West-Australische schrijver van romans, toneelstukken, kortverhalen en kinderboeken.

Winton verwierf internationale bekendheid met Cloudstreet en werd twee maal genomineerd voor de Man Booker Prize for Fiction, voor The Riders in 1995 en voor Dirt Music in 2002. Hij vindt inspiratie in het West-Australische landschap, waarin zijn verhalen zich dan ook meestal afspelen.

Leven

Tim Winton werd in 1960 in Karrinyup, een buitenwijk van Perth, geboren. Zijn vader was motoragent en scherpschutter bij de politie, moeder was huisvrouw en wasvrouw. Toen Winton vijf jaar oud was, werd zijn vader door een dronken chauffeur van zijn motor gereden en diende een tracheotomie te ondergaan. Zijn vader in coma zien liggen heeft Wintons leven in belangrijke mate beïnvloed. Als hij 's avonds niet kon slapen luisterde hij stiekem naar de gesprekken die vader en moeder over de voorbij…Lees verder op Wikipedia