Om geruchten over wreedheden en verwaarlozing te onderzoeken gaat in 1887 een journaliste undercover in een instelling waarin vrouwen met mentale ziekten opgenomen worden.
10 days in a madhouse / written and directed by Timothy Hines
Andere titel
Ten days in a madhouse
Regisseur
Timothy Hines
Acteur
Caroline Barry Christopher Lambert Kelly LeBrock
Componist
Jamie Hall
Source1media, © 2016
1 dvd-video
Oorspr. opname
Speelduur
ca. 111 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
8717662572029

Besprekingen

Drama van Timothy Hines, gebaseerd op ware gebeurtenissen. In 1887 gaat de jonge journaliste Nelly Bly die werkt voor de krant The New York World van Joseph Pulitzer undercover in een krankzinnigeninrichting voor vrouwen op Blackwell's Island. Haar opdracht is om te onderzoeken of daar zoals het gerucht gaat vrouwen worden verwaarloosd, mishandeld en zelfs vermoord. Bly wendt krankzinnigheid voor en wordt opgenomen in de inrichting. Na tien dagen wordt ze bevrijd door haar uitgever en schrijft een serie geruchtmakende artikelen over de misstanden in de inrichting. In de hoofdrol Caroline Barry in haar eerste grote rol en verder onder meer Kelly Le Brock als hardvochtige zuster en Christopher Lambert als ziekenhuisdirecteur.