Cd

The Radio Tisdas sessions

Tinariwen (uitvoerder)

The Radio Tisdas sessions

Genre:
Titel
The Radio Tisdas sessions
Uitvoerder
Tinariwen
Uitgever
Wayward, 2002
1 cd
Speelduur
00:52:00
EAN
0805520210300 5060001271477
CDR
HEX7278
Plaatsingssuggestie
84 - Wereldmuziek: Midden- en Zuid-Afrikaanse stijlen (NBLC) W3 - Wereldmuziek Midden- en Zuid-Afrikaanse stijlen (Vlaams muziekschema)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 15 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Tinariwen

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door UlrichAAB

Tinariwen, in het Tamasheq, de taal van de Toeareg, Woestijnen, is een Malinees-Berberse band. De naam is een afkorting van de oorspronkelijke naam Taghreft Tinariwen, wat ontwikkeling van de woestijnen betekent. Tinariwen vermengt traditionele muziek met westerse rock en popmuziek. De songs worden voornamelijk in het Frans en Tamasheq gezongen.

De leden van de band zijn van Toeareg komaf en stammen van een generatie die in de jaren zestig hun toevlucht vanuit de Sahelregio naar de noordelijk gelegen steden hebben gezocht, omdat ze door droogte niet meer konden voorzien in hun bestaansminimum.

De band werd in 1982 in een Libisch kamp opgericht waar Toeareg een militaire training kregen. Een deel van de bandleden was actief in de vrijheidsstrijd voor de nomadenbevolking. Pas sinds de beëindiging van een opstand in Mali in 1996 houden ze zich uitsluitend bezig met het maken van muziek. In hun teksten zijn ze altijd politiek geëngageerd geblev…Lees verder op Wikipedia