Vlieg!

Tine Mortier (auteur), Yoeri Slegers (illustrator)
In de jungle zijn alle dieren de hele drag druk bezit met eten zoeken. Alleen de luie kolibrie Pablo zit de hele dag op een tak en wordt steeds dikker. Maar dan ziet Pablo de mooiste kolibrie die hij ooit heeft ontmoet. Hij is op slag verliefd. Prentenboek met uitbundige kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Vlieg!
Auteur
Tine Mortier
Illustrator
Yoeri Slegers
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, © 2019 | Andere uitgaven
[28] p. : ill.
ISBN
9789462914346 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Verliefd zijn (ZIZO)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

‘Vlieg’ is het tweede deel in de reeks ‘Verhalen uit het wilde woud’ van Tine Mortier en Yoeri Slegers. Waar ‘Sssjt! Oogjes dicht’* ging over een energieke luiaard, draait het nu om kolibrie Pablo. Terwijl zijn soortgenoten wel vijftig keer fladderen per seconde, is Pablo lui, en rond. Het liefst verroert hij geen veer. Maar alles verandert wanneer Pablo verliefd wordt... Mortier gebruikt korte zinnen die het verhaal een prettig voorleesritme geven (‘Hij wil helemaal niet vliegen. Niet stijgen en duiken.’). Pablo’s vrienden zijn helemaal klaar met zijn luiheid, wat soms ietwat botte tekst oplevert: ‘Wat ben jij lui. En traag.’ Pablo trekt zich er weinig van aan. De illustraties van Slegers zijn een ware kleurexplosie: de vogels, maar ook de planten in de jungle spatten van de pagina’s. Vooral naar de spread met tientallen bonte kolibries kun je blijven kijken. Het contrast tussen de ranke, elegante vogels en de logge, kogelronde Pablo had niet groter kunnen zijn. Een reeks over anders…Lees verder

Vlieg

Pablo is een kolibrie die zich het liefst zo weinig mogelijk inspant. Terwijl andere kolibries van bloem tot bloem fladderen om de nectar uit de bloemkelk te zuigen, blijft Pablo ter plekke zitten, want er is genoeg voedsel om hem heen. Hij is dan ook kogelrond. De andere kolibries vinden zijn gedrag maar niets. Zij zijn erg vlijtig en fladderen met hun vleugeltjes wel vijftig keer per seconde. Wanneer er geen nectar meer in zijn directe omgeving is, durft Pablo ook kleine insecten verorberen, tot grote schrik van de insectenwereld. Onverwacht wordt zijn aandacht getrokken door een wondermooie roze kolibrie. En ja hun liefdesnestje is gauw gespreid en zo zit ze al snel een prachtig ei uit te broeden. Pablo verrast haar met een weelde aan bloemen.Een klassiek verhaaltje met een heel eenvoudig scenario. De illustraties zijn in felle, levendige kleuren. Als kijker wordt je overweldigd door de uitgebreide kleurenpracht van bloemen en kolibries.

Het is goed…Lees verder

Over Tine Mortier

Tine Mortier (Waregem, 15 december 1970) is een Belgische schrijver van kinderboeken.

Leven

Mortier groeide op in Avelgem en studeerde vertaler Engels-Nederlands-Spaans aan de Mercator Hogeschool in Gent. Via een uitwisselingsproject studeerde ze een jaar in Madrid, waar ze verliefd werd op de Spaanse zon. In 1996 leerde ze haar man kennen tijdens een reis naar Ecuador en vijf jaar later trokken ze met hem en hun twee zoontjes opnieuw naar Ecuador, waar ze Engelse les ging geven.

Werk

Mortier debuteerde in 2005 met Zoeperman, een prentenboek over een kleine held die de wereld en vooral zijn buurmeisje wil redden. Haar debuut ontstond uit een moment van verveling en ze zocht inspiratie in de avonturen van haar zoontje. Ze schrijft naast kinderboeken ook kortverhalen voor onder meer Boekieboekie en Het Blad van Vos en Haas. Daarnaast geeft ze ook schrijfcursussen en schrijft ze recensies …Lees verder op Wikipedia

Suggesties