Boek
Nederlands

Waldo & Woody naar school

Tine Mortier (auteur), Caroline Van Pelt (illustrator)
+1
Waldo & Woody naar school
×
Waldo & Woody naar school Waldo & Woody naar school
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Het robotjongetje Waldo gaat naar school. Hij pakt zijn tas in: een lunchpakketje, zijn tekenspullen… hij is niks vergeten. Of toch?
Onderwerp
Vergeten, Schoolleven
Titel
Waldo & Woody naar school
Auteur
Tine Mortier
Illustrator
Caroline Van Pelt
Taal
Nederlands
Parallele titel
Waldo en Woody naar school
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2012
[28] p. : ill.
ISBN
9789401401562 (hardback)
Plaatsingssuggestie
School (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Kleuters, knuffels en kleine dieren, dat zijn de helden in de meeste prentenboeken. In dat opzicht zijn de robotjes in de serie 'Waldo & Woody' origineel. Ze zien er bovendien grappig uit met hun drukmetertje als neus, doorschijnende hersenpan, springveren en scharnieren. Volwassenen zullen wellicht vooral worden aangetrokken door de retrostijl, met veel verwijzingen naar de jaren vijftig en zestig, die prettig contrasteert met de futuristische inslag. Elke illustratie is uitgevoerd over een dubbele pagina, wat de illustratrice alle ruimte geeft om de uiterst beperkte tekst van enkele woorden per pagina aan te vullen. De prenten zijn druk en bevatten talrijke speelse details.
Het verhaal begint aldus: ‘Het is zeven uur. Waldo en Woody staan op. Het is tijd om naar school te gaan.’ Je ziet de twee helden op hun bijzondere robotbedden, met eromheen allerlei speelgoed, van grappige robotbeestjes met schroefjes en stoomwolkjes tot ingenieuze systemen met katrollen. In de keuken, maa…Lees verder
Het jongetje Waldo en zijn hondje Woody hebben allebei het uiterlijk van een robot, maar verder ziet hun dag er uit als van een gewoon jongetje en zijn hond. Waldo mag voor het eerst zijn schooltas inpakken. Hij denkt aan alles, maar laat vervolgens zijn tas in de deuropening staan. Gelukkig brengt Woody hem die nog na. Eenvoudig verhaaltje geplaatst in een futuristische wereld afgebeeld op grote, vrolijk gekleurde platen met veel details. Niet alleen Waldo en Woody, maar ook de meubels, het speelgoed en de schooltas worden gekenmerkt door tandwieltjes, metertjes, schroefjes en moertjes. Kinderen worden uitgenodigd om goed te kijken. Zien ze hoe Waldo nietsvermoedend door zijn hond wordt gevolgd? Valt hen op dat het speelgoedkuiken en de opwindbare lieveheersbeestjes op verschillende bladzijden terugkomen? De platen bevatten enkele grappige details. Zo staan er tussen de gewone voedingsmiddelen in de keuken ook flesjes olie en potjes vol schroeven, zit er een mini-Waldo aan de oplader…Lees verder

Waldo en Woody naar school

Waldo maakt zijn boekentas klaar om naar school te gaan. Al zijn spulletjes stopt hij erin. Hij heeft echt aan alles gedacht. Alles?
Een prachtig geïllustreerd boek met in de hoofdrollen Waldo, een robotjongen, en Woody, zijn trouwe robotviervoeter. Ze leven in een mechanische wereld die toch ook wat trekjes heeft van de onze. Het is erg plezierig om herkenbare voorwerpen uit onze wereld op een andere manier opnieuw tegen te komen in de wereld van Waldo. Ik vind het een boek waar je niet op uitgekeken raakt.
Het verhaal zelf is eenvoudig maar mooi met een happy end. Als je dit boek leest, verschijnt er vast een glimlach op je gezicht.

Over Tine Mortier

Tine Mortier (Waregem, 15 december 1970) is een Belgische schrijver van kinderboeken.

Leven

Mortier groeide op in Avelgem en studeerde vertaler Engels-Nederlands-Spaans aan de Mercator Hogeschool in Gent. Via een uitwisselingsproject studeerde ze een jaar in Madrid, waar ze verliefd werd op de Spaanse zon. In 1996 leerde ze haar man kennen tijdens een reis naar Ecuador en vijf jaar later trokken ze met hem en hun twee zoontjes opnieuw naar Ecuador, waar ze Engelse les ging geven.

Werk

Mortier debuteerde in 2005 met Zoeperman, een prentenboek over een kleine held die de wereld en vooral zijn buurmeisje wil redden. Haar debuut ontstond uit een moment van verveling en ze zocht inspiratie in de avonturen van haar zoontje. Ze schrijft naast kinderboeken ook kortverhalen voor onder meer Boekieboekie en Het Blad van Vos en Haas. Daarnaast geeft ze ook schrijfcursussen en schrijft ze recensies …Lees verder op Wikipedia