Zoeperspin

Tine Mortier (auteur), Marjolein Pottie (illustrator)
+1
Zoeperspin
×
Zoeperspin Zoeperspin
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Elke zaterdag speelt Zoeperman met zijn buurmeisje Zofietje. Vandaag heeft ze echter een verjaardagsfeestje en Zoeperman verveelt zich. Dan hoort hij een schreeuw: zijn moeder en buurvrouw Trees zijn in gevaar. Zoeperman komt meteen in actie.
Titel
Zoeperspin
Auteur
Tine Mortier
Illustrator
Marjolein Pottie
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2013
[25] p. : ill.
ISBN
9789058388452 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Fantaseren (ZIZO)

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Zoeperman is een held van vier jaar. Hij kan vliegen en draagt een hemelsblauw pak met een gele 'Z' op de voorkant en een knalrode korte broek en cape. Wanneer buurvrouw Trees langskomt zonder haar dochter Zofietje, Zoepermans beste vriendin, wordt Zoeperman boos. Hij vliegt snel naar zijn kamer. Maar dan hoort hij vreselijk gegil vanuit de keuken. Zoeperman zoeft naar beneden om Trees en mama te redden van een vreselijk monster met honderdzesendertig poten en zevenenveertig ogen… Fantasierijk, speels en grappig verhaal van de auteur van onder andere het met een Vlag en Wimpel (2010) onderscheiden prentenboek 'Angèle de verschrikkelijke'. Marjolein Pottie illustreerde onder andere de prentenboeken ‘Wie?’ en ‘Zoekwinkel’. Dit is het derde prentenboek uit de reeks over Zoeperman*. De illustraties hebben een duidelijke belijning en zijn vaak gespreid over twee pagina’s. Ze hebben iets stripachtigs en vormen een mooi geheel met de tekst. De korte, krachtige zinnen passen net als de illust…Lees verder

Zoeperspin

Zoeperman kijkt verlangend uit naar de komst van zijn vriendinnetje Zofietje. Jammer genoeg komt Trees alleen op de koffie want Zofietje is naar een feestje. Mama en Trees kunnen gezellig kletsen, maar Zoeperman verveelt zich stierlijk. Terug alleen op zijn kamer hoort hij opeens schrille kreten. Mama en Trees staan bibberend op een stoel, want onder de tafel zit een reuzenspin! Zoeperman doet zijn heldenstatus eer aan en weet die enge spin in een potje te vangen.
Het prentenboek springt in het oog door de felle kleuren en de aparte tekenstijl. Ook door het gebruik van tekstballonnetjes doet het denken aan tekenstrips. Hoewel er veel actie aan te pas komt, komen de figuren eerder statisch en vlak over. Er is een gemis aan dieptedimensie. De kleurencombinaties van fel rood en blauwe tinten komen frequent voor: ze onderstrepen de actie maar hebben eveneens een vermoeiend effect.
Het verhaal wordt in een eenvoudige ietwat simpele taal verteld, waarbij de actie centraal staat,…Lees verder

Over Tine Mortier

Tine Mortier (Waregem, 15 december 1970) is een Belgische schrijver van kinderboeken.

Leven

Mortier groeide op in Avelgem en studeerde vertaler Engels-Nederlands-Spaans aan de Mercator Hogeschool in Gent. Via een uitwisselingsproject studeerde ze een jaar in Madrid, waar ze verliefd werd op de Spaanse zon. In 1996 leerde ze haar man kennen tijdens een reis naar Ecuador en vijf jaar later trokken ze met hem en hun twee zoontjes opnieuw naar Ecuador, waar ze Engelse les ging geven.

Werk

Mortier debuteerde in 2005 met Zoeperman, een prentenboek over een kleine held die de wereld en vooral zijn buurmeisje wil redden. Haar debuut ontstond uit een moment van verveling en ze zocht inspiratie in de avonturen van haar zoontje. Ze schrijft naast kinderboeken ook kortverhalen voor onder meer Boekieboekie en Het Blad van Vos en Haas. Daarnaast geeft ze ook schrijfcursussen en schrijft ze recensies …Lees verder op Wikipedia