Boek
Nederlands

Covergirl : the show must go on!

Tiny Fisscher (auteur)
+1
Covergirl : the show must go on!
×
Covergirl : the show must go on! Covergirl : the show must go on!

Covergirl : the show must go on!

In de reeks:
Steph; 4
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
De Nederlandse Stephanie (ik-figuur) vertelt over haar ervaringen in de internationale modellenwereld. Ze probeert Amerika aan haar voeten te krijgen. Vanaf ca. 13 jaar.
Onderwerp
Fotomodellen
Titel
Covergirl : the show must go on!
Auteur
Tiny Fisscher
Taal
Nederlands
Editie
2
Uitgever
Amsterdam: Moon, 2011 | Andere uitgaves
299 p. : ill.
ISBN
9789048811908 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 27 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De cover van Covergirl: the show must go on!, het vijfde deel in de reeks over het model Steph, voorspelt een standaardmeisjesboek. Steph is echter een realistisch personage dat een geloofwaardig leven van een model beleeft, met alle negatieve kantjes inbegrepen. Ze moet zelf zorgen dat ze financieel rondkomt, iets wat niet altijd evident is. Hoewel haar gedurende de jaren al veel geld en beroemdheid is beloofd, heeft ze haar grote doorbraak nog niet gehad. Steph reist de hele wereld rond, maar mag al blij zijn als ze met haar loon de reis- en overnachtingkosten kan compenseren. Toch geniet ze van de situatie, mede dankzij de steun van haar ouders, vrienden en van haar Engelse vriendje Jason. Wanneer Jason aan haar voorstelt om samen te gaan wonen in Engeland en haar zelfs een ring aanbiedt, slaat de paniek echter toe. Wanneer ze dan ook nog eens het meisje Irem ontmoet, weet Steph zich met haar gevoelens geen raad.
Tiny Fisscher baseerde de reeks op de belevenissen van h…Lees verder
Steph (ca. 18, ik-figuur) werkt nu in Europa en Amerika. Ze is het leven als model aardig gewend geraakt. Toch is het wennen in Amerika: ze is daar weer een van de velen en moet zichzelf opnieuw presenteren. Net als de andere delen is dit verhaal opgebouwd uit losse anekdotes, afgewisseld met dagboekfragmenten. De auteur heeft de ervaringen van haar eigen dochter en andere modellen verwerkt tot een serie meidenboeken, die geliefd zijn bij een grote groep (minder kritische) lezers. In 2005 verscheen 'Ontdekt!', daarna volgden nog vier delen. Dit is het vierde boek over Steph. De modellenwereld wordt niet verheerlijkt; er wordt ook stilgestaan bij de negatieve kanten van het vak. Naast deze vijf boeken verscheen ook 'Beauty, Body & Brains!'*, een handboek voor moderne meiden waarin Steph, inmiddels professioneel model, vertelt over haar carrière en mode- en beautytips geeft. Vanaf ca. 13 jaar.

Over Tiny Fisscher

Tiny Fisscher (1958) is een Nederlandse schrijfster die in 1999 debuteerde met En dan was ik de prinses. Daarvoor was ze onder andere hostess, schoonheidsspecialiste, aromatherapeut en docente uiterlijke verzorging en massage. Ook was ze werkzaam als leerkracht basisonderwijs, NT2-docente, aerobics- en pilatesinstructeur en massagetherapeut. Naast schrijfster is Tiny Fisscher ook leesbevorderings- en schrijfleerkracht op basisscholen, onder andere via De Schrijverscentrale en Stichting Schoolschrijver.

In 1999 verscheen haar eerste kinderboek En dan was ik de prinses. Intussen heeft ze bijna vijftig boeken op haar naam staan. Naast kinderboeken en jeugdromans schreef de auteur ook een aantal non-fictieboeken voor jongeren en volwassenen. Het man/vrouwboek heeft ze gemaakt in samenwerking met illustrator/cartoonist Willem Ritstier. In 2016 brak ze bij het grote publiek door met haar bewerking van de beroemde klassieker Alleen op de wereld, …Lees verder op Wikipedia