Boek
Nederlands

De zus van Sinterklaas

Tiny Fisscher (auteur), Elizabet Vukovic (illustrator)
+1
De zus van Sinterklaas
×
De zus van Sinterklaas De zus van Sinterklaas
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Bijna niemand weet het, maar Sinterklaas heeft een tweelingzus: Klaasje. Zij wil ook graag eens mee naar Nederland, bijvoorbeeld als hulpsinterklaas. Maar volgens Sint kunnen vrouwen geen Sinterklaas zijn. Daar is Klaasje het niet mee eens… Met veel grappige kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.
Titel
De zus van Sinterklaas
Auteur
Tiny Fisscher
Illustrator
Elizabet Vukovic
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2016
60 p. : ill.
ISBN
9789025766160 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Sinterklaas (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Wat weinig mensen weten, is dat Sinterklaas een tweelingzus heeft, Klaasje. En zij wil ook wel eens naar Nederland om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Maar daar is geen sprake van wat Sinterklaas betreft: ze is immers een vrouw, en een vrouw kan dat niet… Klaasje bewerkstelligt dat hij en de hoofdpiet in de torenkamer worden opgesloten en zij vertrekt met haar hulp Rosita met de stoomboot, vermomd als Sint en Piet. Na de nodige spanning en verwikkelingen keert alles terug naar het oude, maar beiden zijn wel tot inzicht gekomen. Het verhaal wordt in tweekolommendruk in achttien korte hoofdstukken verteld bij paginagrote of kleinere zwierige illustraties in vrolijke kleuren. De pieten van verschillende nationaliteiten zijn hoofdzakelijk blank. Origineel sinterklaasverhaal met modern tintje voor kinderen vanaf ca. 5 jaar.

Over Tiny Fisscher

Tiny Fisscher (1958) is een Nederlandse schrijfster die in 1999 debuteerde met En dan was ik de prinses. Daarvoor was ze onder andere hostess, schoonheidsspecialiste, aromatherapeut en docente uiterlijke verzorging en massage. Ook was ze werkzaam als leerkracht basisonderwijs, NT2-docente, aerobics- en pilatesinstructeur en massagetherapeut. Naast schrijfster is Tiny Fisscher ook leesbevorderings- en schrijfleerkracht op basisscholen, onder andere via De Schrijverscentrale en Stichting Schoolschrijver.

In 1999 verscheen haar eerste kinderboek En dan was ik de prinses. Intussen heeft ze meer dan vijftig boeken op haar naam staan. Naast kinderboeken en jeugdromans schreef de auteur ook een aantal non-fictieboeken voor jongeren en volwassenen. Het man/vrouwboek heeft ze gemaakt in samenwerking met illustrator/cartoonist Willem Ritstier. In 2016 brak ze bij het grote publiek door met haar bewerking van de beroemde klassieker Alleen op de wereld…Lees verder op Wikipedia