Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het geluk van Schildpad

Tiny Fisscher (auteur), Barbara de Wolf (illustrator)
+1
Het geluk van Schildpad
×
Het geluk van Schildpad Het geluk van Schildpad
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Schildpad en zijn vrienden maken van alles mee in zeven verhaaltjes. Waar zou je geluk kunnen vinden? En wat is een complimentje waard? Voorleesboek met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 5 jaar.
Titel
Het geluk van Schildpad
Auteur
Tiny Fisscher
Illustrator
Barbara de Wolf
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Samsara Uitgeverij, 2021 | Andere uitgaven
[64] p. : ill.
ISBN
9789493228429 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Zeven verhaaltjes over Schildpad en zijn vrienden. In elk verhaal staat een gevoel of waarde centraal, zoals complimentjes geven, vriendschap en geluk. Het geheel straalt nadrukkelijk positiviteit uit: wees tevreden met het kleine. De illustraties van Barbara de Wolf hebben veel te bieden. De kleurrijke collages met soms stempel- en scheurtechnieken zijn krachtig. Voorleesboek waarin emoties worden belicht. Vanaf ca. 5 jaar.

Het geluk van Schildpad

Op de schutbladen kijk je reeds verrast naar een sfeervolle compositie van eenvoudige bomen met daartussen dartele vogeltjes tegen een hemels blauwe achtergrond. Je voelt aan dat dit boek iets bijzonders te bieden heeft. Op de volgende prent zie je Schildpad mijmerend aan het vissen en krijg je, sober geschikt, het aanbod van de inhoud: zeven woorden. Elk woord staat voor een verhaal. Bij het eerste verhaal ontdek je hoe schildpad bij elk dier dat hij tegenkomt iets moois of bijzonders vertelt. Tegen de kikker zegt hij “Wat spring jij toch mooi”, waarop de kikker wat verlegen en beduusd reageert. Ook bij de volgende dieren krijgt de Schildpad dezelfde reactie. Hij vindt de reacties wat raar. Het is Uil die Kikker uitlegt dat hij complimentjes geeft. Wanneer Schildpad hem vertelt “Wat kun jij ontzettend goed moeilijke woorden bedenken” is Uil juist heel blij. Schildpad voelt zich licht en kleurt helemaal rood, zo dankbaar is hij.De vormgeving tre…Lees verder

Over Tiny Fisscher

Tiny Fisscher (1958) is een Nederlandse schrijfster. Daarnaast is ze ook leespromotor op basisscholen, onder andere via De Schrijverscentrale en Stichting Schoolschrijver.

In 1999 verscheen haar eerste kinderboek En dan was ik de prinses. Intussen heeft ze meer dan vijftig boeken op haar naam staan. Naast kinderboeken en jeugdromans schreef de auteur ook een aantal non-fictieboeken voor jongeren en volwassenen. In 2016 brak ze bij het grote publiek door met haar bewerking van de beroemde klassieker Alleen op de wereld, van Hector Malot. Het boek werd geïllustreerd door Gouden Penseelwinnares Charlotte Dematons, was een van de vier genomineerden van het DWDD-boekenpanel en won de Librisprijs mooiste boekomslag 2016. In 2018 verscheen het boek in een Duitse uitgave. In 2018 verscheen haar romanversie van Romeo en Julia, bij Blossom Books, met illustraties van Sophie Pluim. De reeks klassiekers heeft zich sindsdien flink uitgebreid.

In 2022 w…Lees verder op Wikipedia