Boek
Nederlands

Showtime! : castings, jobs en modefeestjes

Tiny Fisscher (auteur)
+1
Showtime! : castings, jobs en modefeestjes
×
Showtime! : castings, jobs en modefeestjes Showtime! : castings, jobs en modefeestjes

Showtime! : castings, jobs en modefeestjes

In de reeks:
Steph; 3
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
De 18-jarige Steph (ik-figuur) is sinds haar veertiende fotomodel. Ondanks tegenvallers blijft ze proberen om internationaal door te breken als model. Vanaf ca. 13 jaar.
Onderwerp
Fotomodellen
Titel
Showtime! : castings, jobs en modefeestjes
Auteur
Tiny Fisscher
Taal
Nederlands
Parallelle titel
Showtime!
Editie
5
Uitgever
Amsterdam: Moon, 2011 | Andere uitgaves
312 p. : ill.
ISBN
9789048811892 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Steph (18) is sinds haar veertiende fotomodel. Ondanks tegenvallers blijft ze proberen om internationaal door te breken als model. In het boek wordt het verhaal, dat in de ik-vorm geschreven is, afgewisseld met dagboekfragmenten en columns. Het verhaal is gebaseerd op ware gebeurtenissen die de dochter van de auteur heeft meegemaakt tijdens haar modellenwerk. Het karakter van Steph is goed uitgewerkt, maar statisch. Het boek bestaat uit 54 korte, afgeronde hoofdstukken. De illustraties bij de hoofdstuknummers worden herhaald en hebben een eenvoudige uitstraling. Het boek is zeker geen ode aan het modellenwerk. Er wordt stilgestaan bij de negatieve kanten van model zijn en bij de ongezonde eisen die aan modellen worden gesteld wat betreft hun gewicht. In het boek wordt veel Engels gebruikt. Soms wordt uitgelegd wat ermee bedoeld wordt. Het boek leest vlot, wel had er wat meer spanning in gemogen. Derde boek over Steph*. Vanaf ca. 13 jaar.

Over Tiny Fisscher

Tiny Fisscher (1958) is een Nederlandse schrijfster die in 1999 debuteerde met En dan was ik de prinses. Daarvoor was ze onder andere hostess, schoonheidsspecialiste, aromatherapeut en docente uiterlijke verzorging en massage. Ook was ze werkzaam als leerkracht basisonderwijs, NT2-docente, aerobics- en pilatesinstructeur en massagetherapeut. Naast schrijfster is Tiny Fisscher ook leesbevorderings- en schrijfleerkracht op basisscholen, onder andere via De Schrijverscentrale en Stichting Schoolschrijver.

In 1999 verscheen haar eerste kinderboek En dan was ik de prinses. Intussen heeft ze meer dan vijftig boeken op haar naam staan. Naast kinderboeken en jeugdromans schreef de auteur ook een aantal non-fictieboeken voor jongeren en volwassenen. Het man/vrouwboek heeft ze gemaakt in samenwerking met illustrator/cartoonist Willem Ritstier. In 2016 brak ze bij het grote publiek door met haar bewerking van de beroemde klassieker Alleen op de wereld…Lees verder op Wikipedia