Boek
Nederlands

De geest van de keizer

Tjerk Noordraven (auteur), Laury Tinnemans (illustrator)
Kas moet een spreekbeurt houden over de Romeinen. Samen met zijn broer Giel roept hij de geest op van een Romeinse keizer, die een tijger als huisdier had. Als Primus Magnus echt verschijnt, blijkt hij zijn eigen plan te hebben. AVI-E4. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Spoken
Leesniveau
AVI E4, AVI 5
Titel
De geest van de keizer
Auteur
Tjerk Noordraven
Illustrator
Laury Tinnemans
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, © 2020
76 p. : ill.
ISBN
9789020677331 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Tweede deel van wat een hele leuke serie belooft te worden: 'Giel en de Geesten', los te lezen van 'De geest van de meesterdief'*. Dit keer moet Kas, het broertje van Giel, een spreekbeurt houden over de Romeinen, maar hij is die spreekbeurt helemaal vergeten. Samen met Giel roept hij de geest op van de Romeinse keizer Primus Magnus, die een tijger als huisdier had en delen van Afrika heeft veroverd. Primus Magnus verschijnt inderdaad en onmiddellijk wil hij zijn leven voortzetten vanaf waar hij bij zijn overlijden was gebleven. Er moet een tijger gezocht worden en hij wil een parade organiseren, waaraan hij deelneemt in een strijdkar. Voor Giel en Kas breken angstige uren aan: de tijger wordt gevonden en blijkt een ideale bewaker van de bevelende keizer te zijn en voor de strijdkar moet ingebroken worden in het museum in de stad, met het nodige tumult tot gevolg. Gelukkig weten Giel en Kas niet alleen hoe je geesten kan oproepen, maar ook hoe je ze weer kan laten verdwijnen. Bijkomen…Lees verder

Over Tjerk Noordraven

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Nynke de Groot

Tjerk Tijmen André Noordraven (Nijmegen, 4 februari 1987) is een Nederlandse kinderboekenschrijver. In het openbaar draagt hij altijd een opgezette vleerhond op zijn schouder.

Biografie

Noordraven groeide op in Nijmegen. Na de middelbare school woonde hij twee jaar lang in Italië, waar hij Italiaanse letterkunde studeerde. Daarna kwam hij terug naar Nederland voor een studie Nederlandse taal en cultuur. Na zijn studie had hij tal van baantjes, tot hij in 2012 begon te werken als boekredacteur. Eerst bij een uitgeverij, maar al snel had hij een eigen bedrijf in manuscriptredactie.

In 2014 verscheen zijn eerste boek, Handboek tijdsverloop. Een jaar later verscheen zijn tweede boek Iedereen kan uitgeven.

In 2017 verscheen Het nieuwe spookhuis, het eerste boek uit de serie De engste serie ooit met hoofdpersonen Nera, Dragos, Prins Toet, Eus en de hellehond. Het nieuwe spookhuis versch…Lees verder op Wikipedia