Boek
Nederlands

Boef in de schoen

Tjibbe Veldkamp (auteur), Marijke Klompmaker (illustrator)
Tijn wil indruk maken op zijn vriendin Toos. Hij bouwt een val om boeven te vangen. Dat mislukt steeds. Sinterklaas komt Tijn helpen. AVI-E3. Vanaf ca. 6 jaar.
Leesniveau
AVI 2, AVI M3
Titel
Boef in de schoen
Auteur
Tjibbe Veldkamp
Illustrator
Marijke Klompmaker
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2010 | Andere uitgaves
19 p. : ill.
ISBN
9789027600288 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Om indruk te maken op zijn vriendin Toos graaft Tijn een kuil om boeven te vangen. Achtereenvolgens vallen vader, moeder en de hond erin, dus tegenover Toos staat Tijn steeds met lege handen. Hij schrijft dan maar een brief aan de Sint met het verzoek een boef in zijn schoen te doen belanden. Deze 'Zonnetjes'-serie* past bij de methode 'Veilig Leren Lezen' voor groep 3 van het primair onderwijs en mikt als middel voor niveaudifferentiatie op snelle lezers die alle letters al kennen en mkm-woorden vlot en correct kunnen lezen. Kern 3 (thema: wat zit daar in?) komt rond december in de klas aan de orde. Elke zin begint op een nieuwe regel. Geen hoofdletters, wel gebruik van punt, komma, vraag- en uitroepteken. Hoofdstuktitels staan vet gedrukt. Een groot schreefloos lettertype, een ruime interlinie en een wisselende regellengte zorgen voor een rustige bladspiegel. Het gepagineerde boekje is geschreven op AVI-M3 niveau en heeft dertien kleurrijke illustraties die het verhaal op de voet vo…Lees verder

Over Tjibbe Veldkamp

Tjibbe Veldkamp (19 oktober 1962 te Groningen) is een Nederlandse schrijver.

Biografie

Tjibbe Veldkamp studeerde psychologie in Groningen. Hij werd wetenschapper. In 1988 gaf iemand hem de suggestie om eens kinderboeken te gaan schrijven. Na het lezen van Het marsepeinen varkentje van Russell Hoban wist hij dat hij ook zoiets wilde maken. In 1990 begon hij hier serieus mee en in 1992 verscheen zijn eerste boek, Een ober van niks. Dit maakte hij in samenwerking van illustrator Philip Hopman, met wie hij nog meerdere boeken zou maken. Ook werkt hij samen met illustrator Kees de Boer.

Van 1993 tot 2000 werkte Tjibbe Veldkamp voor Disneytijdschriften, waar hij schreef voor de Donald Duck en Disneyland. Sinds 2001 is hij fulltime schrijver en vertaler.

In oktober 2010 maakte de Bond tegen het vloeken zich boos om het taalgebruik in het kinderboek Tiffany Dop uit 2009. In een reactie van…Lees verder op Wikipedia

Suggesties