Boek
Engels

Dragons are not for sale

Tjibbe Veldkamp (auteur), Alice Hoogstad (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Ezzy is dol op dieren. Zijn nieuwe verwende buurjongen Preston heeft er heel veel, maar verwaarloost ze vreselijk. Dus bedenkt Ezzy een plan om de dieren te redden. Hij beklimt een hoge berg en komt terug met een bijzonder ei. Groot prentenboek met grappige tekeningen in frisse pasteltinten. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Dragons are not for sale
Auteur
Tjibbe Veldkamp
Illustrator
Alice Hoogstad
Taal
Engels
Oorspr. taal
Nederlands
Oorspr. titel
Draken zijn niet te koop
Uitgever
London: Lemniscaat, 2020
[28] p. : ill.
ISBN
9781788070485 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Fantasiefiguren (ZIZO)

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 3 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Ezzy is dol op dieren, dat zie je al direct als je zijn kamer bekijkt op de illustratie tegenover het titelblad. Ezzy krijgt een nieuwe buurjongen, Preston, die zijn dieren verwaarloost. Ze zitten zielig in te kleine hokken in de tuin. Ezzy heeft een plan om de dieren te redden. Hij kijkt in zijn Duizend Dierenboek bij de letter D en beklimt een griezelig ogende, uit monsters opgebouwde, kale berg. Na drie dagen komt hij terug met een drakenei in zijn rugzak. De verwende Preston stuurt zijn moeder naar de winkel, maar draken zijn niet te koop. Preston wil zijn dieren wel ruilen voor het baby-draakje. Ezzy waarschuwt hem. De kijker ziet in de schaduw waarvoor, maar Preston heeft niets door. Een mooi verzorgd, groot gebonden prentenboek dat zich leent voor groepsgebruik. In frisse pastelkleuren geschilderd met bijpassende grijze speelse letters, doet het qua vormgeving denken aan het bekroonde ‘Kom uit die kraan!’ van dit duo, maar minder verrassend. Mooi vormgegeven, met tekst in een s…Lees verder

Over Tjibbe Veldkamp

Tjibbe Veldkamp (19 oktober 1962 te Groningen) is een Nederlandse schrijver.

Biografie

Tjibbe Veldkamp studeerde psychologie in Groningen. Hij werd wetenschapper. In 1988 gaf iemand hem de suggestie om eens kinderboeken te gaan schrijven. Na het lezen van Het marsepeinen varkentje van Russell Hoban wist hij dat hij ook zoiets wilde maken. In 1990 begon hij hier serieus mee en in 1992 verscheen zijn eerste boek, Een ober van niks. Dit maakte hij in samenwerking van illustrator Philip Hopman, met wie hij nog meerdere boeken zou maken. Ook werkt hij samen met illustrator Kees de Boer.

Van 1993 tot 2000 werkte Tjibbe Veldkamp voor Disneytijdschriften, waar hij schreef voor de Donald Duck en Disneyland. Sinds 2001 is hij fulltime schrijver en vertaler.

In oktober 2010 maakte de Bond tegen het vloeken zich boos om het taalgebruik in het kinderboek Tiffany Dop uit 2009. In een reactie van…Lees verder op Wikipedia

Suggesties