Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

SMS

Tjibbe Veldkamp (auteur)
+1
SMS
×
SMS SMS
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De moeder van Bas (13, ik-figuur) is overleden. Zijn vader probeert haar geest op te roepen, maar dat lukt niet. Dan lijkt het of ze een sms'je stuurt. Bas weet dat het niet kan en gaat het uitzoeken. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Dood, Rouwproces
Titel
SMS / Tjibbe Veldkamp
Auteur
Tjibbe Veldkamp
Taal
Nederlands
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2009 | Andere uitgaves
104 p.
ISBN
9789047701828 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Bas (13, ik-persoon) en zijn broertje Bobo (6) worden aan hun lot overgelaten sinds hun moeder is overleden. Vader is de hele dag bezig met het oproepen van de geest van hun moeder. Dit mislukt iedere keer en Bas krijgt hiervan de schuld. Bas roept de hulp in van de juf van Bobo, maar zij lijkt het allemaal niet zo erg te vinden. In het verhaal zitten originele wendingen. Eerst lijkt het of Bas een mobieltje steelt, maar dan blijkt dat dit een afspraak is tussen de winkel en Bas. Hij wordt hiervoor beloond met boodschappen, omdat ze zo kunnen laten zien dat in deze winkel dieven gepakt worden. Die boodschappen zijn hard nodig omdat ze anders niets te eten hebben. Hun vader heeft geen tijd om boodschappen te doen. Een zielig verhaal met een hoopvol einde. Tot het eind blijft het spannend. Niet alle lezers zullen houden van verhalen over geesten en seances, maar Bas blijft in dit boek met beide benen op de grond. De auteur is eerder bekroond met een Vlag en Wimpel voor zijn boek 'De lie…Lees verder

Over Tjibbe Veldkamp

Tjibbe Veldkamp (19 oktober 1962 te Groningen) is een Nederlandse schrijver.

Biografie

Tjibbe Veldkamp studeerde psychologie in Groningen. Hij werd wetenschapper. In 1988 gaf iemand hem de suggestie om eens kinderboeken te gaan schrijven. Na het lezen van Het marsepeinen varkentje van Russell Hoban wist hij dat hij ook zoiets wilde maken. In 1990 begon hij hier serieus mee en in 1992 verscheen zijn eerste boek, Een ober van niks. Dit maakte hij in samenwerking van illustrator Philip Hopman, met wie hij nog meerdere boeken zou maken. Ook werkt hij samen met illustrator Kees de Boer.

Van 1993 tot 2000 werkte Tjibbe Veldkamp voor Disneytijdschriften, waar hij schreef voor de Donald Duck en Disneyland. Sinds 2001 is hij fulltime schrijver en vertaler.

In oktober 2010 maakte de Bond tegen het vloeken zich boos om het taalgebruik in het kinderboek Tiffany Dop uit 2009. In een reactie van…Lees verder op Wikipedia