Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Hier begint het verhaal

Tobias Wolff (auteur), Guido Golüke (vertaler), Peter Bergsma (vertaler)
Verzameling korte verhalen over uiteenlopende thema’s als de eerste liefde, het begraven van je moeder, een uit de hand gelopen jachtpartij en de cynische makelaar die zijn broer uit een religieuze commune komt halen.
Titel
Hier begint het verhaal
Auteur
Tobias Wolff
Vertaler
Guido Golüke Peter Bergsma
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Our story begins
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Atlas, 2010
477 p.
ISBN
9789045016085 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 43 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Tobias Wolff (1945) debuteerde in de jaren tachtig met enkele verhalenbundels (onder andere 'Jagers in de sneeuw'). Zijn autobiografische roman 'De jongen die ik was' (1990) werd aangrijpend verfilmd met Leonardo DiCaprio en Robert De Niro in de hoofdrollen. Daarnaast schreef Wolff een 'memoir' over zijn belevenissen als soldaat in Vietnam. Samen met onder andere Raymond Carver wordt hij beschouwd als een grootmeester van het Amerikaanse korte verhaal. De bundel 'Hier begint het verhaal' bevat een keuze van zijn beste verhalen uit eerdere bundels en een tiental nieuwe verhalen. Wolffs verhalen zijn stilistische juweeltjes over excentrieke, herkenbare personages die op een tragikomische wijze met elkaar botsen en met meer levensinzicht of een illusie armer hun levenspad vervolgen. Aan wie nog niet vertrouwd was met het werk van Tobias Wolff biedt deze verzamelbundel een herkansing. De kenners van zijn werk kunnen aan de nieuwe verhalen hun hart ophalen. Een mooie uitgave die een door v…Lees verder

Over Tobias Wolff

CC BY 2.0 - Foto van/door Mark Coggins from San Francisco

Tobias Jonathan Ansell Wolff (Birmingham (Alabama), 19 juni 1945) is een Amerikaans schrijver. Hij is bekend om zijn korte verhalen en autobiografische herinneringen. Zijn oeuvre bestaat uit twee bundels memoires, een roman, een novelle en meerdere verhalen. Zijn minimalistische schrijfstijl doet denken aan Raymond Carver. Wolff won diverse literaire prijzen, waaronder de PEN/Faulkner Award for Fiction, vooral voor zijn fictieve memoires. Met John Updike en James Salter behoort hij tot de bekendste Amerikaanse verhalenvertellers.

Biografie

Wolff werd geboren als Tobias Jonathan Ansell-Wolff III, zoon van Arthur Wollf en Rosemary Loftus. Zijn vader was naar verluidt een oplichter. Charmant, charismatisch en inventief, bedroog hij mensen, schreef ongedekte cheques uit, stal auto’s, gaf dwangmatig veel geld uit, was een dandy en een zwaar drinker.

Toen Wolff en zijn zes jaar oudere broer Geoffrey nog klein waren scheidden hun …Lees verder op Wikipedia

Suggesties