Blu-ray
Engels

The hangover, part 2

Todd Phillips (regisseur), Craig Mazin (scenarist)
Vier vrienden reizen af naar Thailand voor een pre-bruiloft brunch. Achteraf blijkt deze brunch een stuk minder beschaafd te zijn verlopen dan wenselijk was.
Titel
The hangover, part 2
Regisseur
Todd Phillips 1953-
Scenarist
Craig Mazin
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Warner Bros Entertainment Inc., 2011
1 blu-ray
Oorspr. opname
2011
Speelduur
102 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits, Spaans, Turks, Tsjechisch, Hongaars, Pools, Ondertiteling: Nederlands, Frans, Spaans, Catalaans, Chinees, Koreaans, Deens, Fins, IJslands, Noors, Zweeds, Kroatisch, Hebreeuws, Pools, Hongaars, Portugees, Roemeens, Sloveens, Turks
EAN
5051888084281

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In dit tweede deel (2011) van The Hangover proberen de makers van deel één het megasucces nog eens te overtreffen. Phil (Bradley Cooper), Stu (Ed Helms), Alan (Zach Galifianakis) en Doug (Justin Bartha) reizen af naar Thailand voor de 'pre-bruiloft' brunch. De bedoeling is dat na het onvergetelijke vrijgezellenfeest in Las Vegas de brunch een stuk serieuzer en ingetogener zal verlopen. Peter De Bruyn (NRC 25-5-'11) geeft 3 (van 5) balletjes: 'Weinig verrassend is dat regisseur Todd Philips in The Hangover II nauwelijks iets aan zijn gouden formule heeft gewijzigd. Die luidt: groep boezemvrienden beleeft een wilde nacht tijdens een vrijgezellenfeest - eerst Las Vegas, nu in Bangkok - waar ze zich de volgende dag niets meer kunnen herinneren. Ze moeten stap voor stap zien te reconstrueren wat er allemaal voor gênants heeft plaatsgevonden. (...) De humor (...) is eigenlijk heel braaf (...)'. Mario Wisse (Metro 26-5-'11) is erg enthousiast en geeft 4 balletjes (van 5): '(...) The Hangover…Lees verder

Over Todd Phillips

Todd Phillips (New York, 20 december 1970) is een Amerikaans filmregisseur, producent en scenarioschrijver. Hij is vooral bekend als de regisseur van komische films als Starsky & Hutch (2004), The Hangover-trilogie (2009–2013), War Dogs (2016) en Joker (2019).

Carrière

Todd Phillips werd in 1970 geboren in New York. Hij studeerde aan Half Hollow Hills High School in Dix Hills (New York). Nadien ging hij naar de filmschool van de Universiteit van New York, maar hij maakte zijn studies niet af omdat hij zijn eerste filmproject, de punkdocumentaire Hated: GG Allin and the Murder Junkies (1993), wilde afronden. In die periode werkte hij ook in een videotheek in East Village. Midden jaren 1990 was hij ook een van de eerste chauffeurs van het HBO-programma Taxicab Confessions.

Na zijn debuutdocumentaire Hated: GG Allin…Lees verder op Wikipedia