Wanneer Alan na de dood van zijn vader door een diep dal gaat, is de vriendengroep 'Wolfpack' het enige wat hij nog heeft.
Titel
The hangover part III
Regisseur
Todd Phillips 1970-
Componist
Christophe Beck
Acteur
Bradley Cooper Ed Helms Zach Galifianakis Paul Giamatti
Taal
Engels
Uitgever
Warner Home Video, 2013
1 dvd-video
Speelduur
96 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Spaans, Zweeds, Noors, IJslands, Fins, Deens, Engels, Italiaans en Duits voor slechthorenden
EAN
5051888154168

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Actiekomedie uit 2013 van Todd Philips met Bradley Cooper, Ed Helms, Zach Galifianakis, Justin Bartha en Ken Jeong. De eerste twee films rond de vier vrienden Phil, Stu, Doug en Alan die zich 'Wolfpack' noemen draaiden rond uit de hand gelopen vrijgezellenfeesten in Las Vegas en Thailand. In de derde film ligt de nadruk meer op actie dan op humor. Alan (Galifianakis) gaat na de dood van zijn vader door een diep dal. Zijn vrienden brengen hem met de auto naar een afkickkliniek in Arizona, maar onderweg krijgen ze te maken met gevaarlijke gangsters die nog een appeltje te schillen hebben met Mr Chow, een bekende van de vrienden uit Thailand. Eric le Duc (Telegraaf 30-5-'13) geeft 2 1/2 (van 5) sterren: '(...) Het slot van de trilogie ontpopt zich als een komedie met een verrassend donkere ondertoon. Problemen worden nu eens niet opgelost met vuige grappen, maar met doorgeladen blaffers en flink wat liquidaties. (...) Wat rest zijn tamme moppen in een flets verhaal dat bewijst dat The Ha…Lees verder

Over Todd Phillips

Todd Phillips (New York, 20 december 1970) is een Amerikaans filmregisseur, producent en scenarioschrijver. Hij is vooral bekend als de regisseur van komische films als Starsky & Hutch (2004), The Hangover-trilogie (2009–2013), War Dogs (2016) en Joker (2019).

Carrière

Todd Phillips werd in 1970 geboren in New York. Hij studeerde aan Half Hollow Hills High School in Dix Hills (New York). Nadien ging hij naar de filmschool van de Universiteit van New York, maar hij maakte zijn studies niet af omdat hij zijn eerste filmproject, de punkdocumentaire Hated: GG Allin and the Murder Junkies (1993), wilde afronden. In die periode werkte hij ook in een videotheek in East Village. Midden jaren 1990 was hij ook een van de eerste chauffeurs van het HBO-programma Taxicab Confessions.

Na zijn debuutdocumentaire Hated: GG Allin and the Murder Junkies ove…Lees verder op Wikipedia

Suggesties