In 2005 weten twee jonge Amerikanen zonder enige kennis van zaken een miljoenencontract van het Amerikaanse ministerie van Defensie binnen te slepen voor levering van wapens en munitie aan het Afghaanse leger.
Titel
War dogs / directed by Todd Phillips ; written by Todd Phillips [e.a.]
Regisseur
Todd Phillips 1970-
Naar het werk van
Guy Lawson
Acteur
Jonah Hill Miles Teller Ana De Armas Bradley Cooper
Componist
Cliff Martinez 1954-
Taal
Engels
Uitgever
Warner Home Video, © 2016
1 dvd-video
Oorspr. opname
2016
Speelduur
109 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Frans Gebaseerd op het boek Arms and the dudes van Guy Lawson
EAN
5051888221020

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Actiekomedie van Todd Phillips, een zeer vrije interpretatie van ware gebeurtenissen zoals beschreven in het boek* van Guy Lawson. In 2005 begeven David Packouz en Efraim Diveroli, twee mannen van begin twintig uit Miami zich in de lucratieve wapenhandel en weten een order van miljoenen dollar van het Pentagon binnen te halen voor wapens voor het Afghaanse leger. De twee komen terecht in een wereld van schimmige deals en louche Albanese wapenhandelaren en beleven hachelijke avonturen als ze besluiten zelf een partij wapens van Jordanië naar Bagdad te brengen. In de hoofdrollen Jonah Hill (The wolf of Wall Street) en Miles Teller (Whiplash). De recensenten geven 3-4 sterren. VPRO Cinema (vpro.nl): 'Vlot vertelde schelmenkomedie (...) De film gaat dramatisch niet diep en biedt geen nieuwe inzichten over Amerika of de wapenhandel, maar is wel voortdurend amusant.'

Over Todd Phillips

Todd Phillips (New York, 20 december 1970) is een Amerikaans filmregisseur, producent en scenarioschrijver. Hij is vooral bekend als de regisseur van komische films als Starsky & Hutch (2004), The Hangover-trilogie (2009–2013), War Dogs (2016) en Joker (2019).

Carrière

Todd Phillips werd in 1970 geboren in New York. Hij studeerde aan Half Hollow Hills High School in Dix Hills (New York). Nadien ging hij naar de filmschool van de Universiteit van New York, maar hij maakte zijn studies niet af omdat hij zijn eerste filmproject, de punkdocumentaire Hated: GG Allin and the Murder Junkies (1993), wilde afronden. In die periode werkte hij ook in een videotheek in East Village. Midden jaren 1990 was hij ook een van de eerste chauffeurs van het HBO-programma Taxicab Confessions.

Na zijn debuutdocumentaire Hated: GG Allin and the Murder Junkies ove…Lees verder op Wikipedia