Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De jacht op de Red October

Tom Clancy (auteur), Thomas Mass (vertaler), Rein Van Essen (vertaler)
Als de bemanning van een nieuwe Russische onderzeee͏̈r besluit naar het westen te deserteren, ontstaat een wilde jacht waaraan de halve wereldvloot meedoet.
Titel
De jacht op de Red October
Auteur
Tom Clancy
Vertaler
Thomas Mass Rein Van Essen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The hunt for Red October
Uitgever
Utrecht: Bruna, 2013 | Andere uitgaves
382 p.
ISBN
9789400504639 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De commandant en zijn staf van het prototype van het nieuwste type Russische onderzeeër willen naar de Amerikanen overlopen. Het gevolg is dat bijna de complete zeemacht van Oost en West achter hen aan zit. De gebeurtenissen op beide fronten worden minutieus op de voet gevolgd. De lezer kan daardoor de escalatie van de Russisch-Westerse confrontatie meebeleven. Nadeel is dat daardoor identificatie met een hoofdpersoon niet mogelijk is. Toch zeer boeiend en spannend in de beste traditie van de hedendaagse lijvige thriller. Waarschijnlijk een hoge realiteitswaarde: met duidelijke kennis van zaken geschreven. De Russen komen er echter wel slecht af. Als het erop aan komt, zijn de Amerikanen en Engelsen superieur mede dankzij een betere mentaliteit. Normale druk.

Over Tom Clancy

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Gary Wayne Gilbert

Thomas Leo (Tom) Clancy jr. (Baltimore, 12 april 1947 – aldaar, 1 oktober 2013) was een Amerikaans auteur van politieke thrillers, gebaseerd op concepten ontleend aan inlichtingendiensten en de militaire wetenschap; zijn naam is tevens een generieke aanduiding voor soortgelijke boeken die door andere auteurs worden geschreven.

Zijn vroege boeken ontlenen hun thematiek uit de Koude Oorlog. Clancy bereikt in zijn boeken door nauwgezet onderzoek een grote mate van realisme. Hij besteedde aandacht aan (fictieve) ecopolitieke motieven en achtergronden, in het bijzonder ook aan de technologie die bij missies wordt ingezet. Meerdere boeken zijn verfilmd. Ook werkte hij mee aan een aantal computerspellen waarvan de Rainbow Six-serie, de Splinter Cell-serie en de Ghost Recon-serie het bekendst zijn.

Biografie

Clancy droomde als kind al van een militaire loopbaan, maar een oogprobleem (hij droeg een zeer sterke bril) deed die droo…Lees verder op Wikipedia