Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De meedogenlozen

Tom Clancy (auteur)
+1
De meedogenlozen
×
De meedogenlozen De meedogenlozen

De meedogenlozen

In de reeks:
Genre:
Een man wordt in 1970 naar Vietnam gestuurd om nog levende maar als gesneuveld opgegeven Amerikaanse officieren op te sporen, maar hij heeft daarnaast ook een persoonlijke reden om te gaan.
Titel
De meedogenlozen
Auteur
Tom Clancy
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Without remorse
Uitgever
Utrecht: Bruna, 2001 | Andere uitgaves
583 p.
ISBN
90-229-8571-7

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een geheim agent verricht vrijwel tegelijkertijd een politieke missie in Vietnam en een persoonlijke wraakneming op de drugswereld. Zorgvuldige uitgewerkte, kaleidoscopisch opgebouwde, chronologisch vertelde intrige. Er is een dubbele verhaallijn: de voorbereiding en uitvoering van een militaire bevrijdingsactie in Vietnam, begin jaren zeventig en de uitvoering van een persoonlijke wraakactie tegen drugshandelaren. Daardoor wisselen de beeldend beschreven plaatsen van handeling snel. Er is een groot aantal personages waarvan de karakters boeiend getekend worden, met name de mannelijke en vrouwelijke protagonist. Soepele, meeslepende verteltrant, eenvoudige maar doeltreffende woordkeus, goed opgebouwde en volgehouden spanning. Enkele terughoudend beschreven gewelds- en seksscènes. Paperbackeditie, zeer kleine druk.

Over Tom Clancy

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Gary Wayne Gilbert

Thomas Leo (Tom) Clancy jr. (Baltimore, 12 april 1947 – aldaar, 1 oktober 2013) was een Amerikaans auteur van politieke thrillers, gebaseerd op concepten ontleend aan inlichtingendiensten en de militaire wetenschap; zijn naam is tevens een generieke aanduiding voor soortgelijke boeken die door andere auteurs worden geschreven.

Zijn vroege boeken ontlenen hun thematiek uit de Koude Oorlog. Clancy bereikt in zijn boeken door nauwgezet onderzoek een grote mate van realisme. Hij besteedde aandacht aan (fictieve) ecopolitieke motieven en achtergronden, in het bijzonder ook aan de technologie die bij missies wordt ingezet. Meerdere boeken zijn verfilmd. Ook werkte hij mee aan een aantal computerspellen waarvan de Rainbow Six-serie, de Splinter Cell-serie en de Ghost Recon-serie het bekendst zijn.

Biografie

Clancy droomde als kind al van een militaire loopbaan, maar een oogprobleem (hij droeg een zeer sterke bril) deed die droo…Lees verder op Wikipedia