Boek
Nederlands

Golf van ontzetting

Tom Clancy (auteur)
+1
Golf van ontzetting
×
Golf van ontzetting Golf van ontzetting

Golf van ontzetting

In de reeks:
Gefrustreerde terroristen slagen erin een kernbom te maken en deze tijdens de Superbowl in Amerika te laten afgaan.
Titel
Golf van ontzetting
Auteur
Tom Clancy
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The sum of all fears
Uitgever
Utrecht: Bruna, 2002 | Andere uitgaves
783 p.
ISBN
90-229-8601-2

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Enorm dikke megathriller van Tom Clancy waarin de van vorige boeken bekende Jack Ryan - tweede man van de CIA - al weer een belangrijke rol te vervullen krijgt. Hij ziet een kans om de instabiliteit in de politieke situatie in het Midden-Oosten om te buigen in een permanente vrede. Zijn ingenieus plan daartoe heeft veel kans om te slagen maar de tegenstanders zijn ook niet te onderschatten. Het zijn door de omstandigheden ontgoochelde terroristen die alles op alles willen zetten om vrede te vermijden en daar zelfs hun leven voor over hebben. Tom Clancy is een bestsellerauteur die heel gedetailleerd en gedocumenteerd schrijft en er zo in slaagt de lezer constant in zijn ban te houden. Toch lijdt hij aan hetzelfde euvel als zijn collega Ludlum en wil hij per se zeer veel pagina's volschrijven. Een paar honderd pagina's minder zouden de spankracht niet verminderd hebben, integendeel. Niettemin is dit een hele prestatie. Paperback, kleine druk.

Over Tom Clancy

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Gary Wayne Gilbert

Thomas Leo (Tom) Clancy jr. (Baltimore, 12 april 1947 – aldaar, 1 oktober 2013) was een Amerikaans auteur van politieke thrillers, gebaseerd op concepten ontleend aan inlichtingendiensten en de militaire wetenschap; zijn naam is tevens een generieke aanduiding voor soortgelijke boeken die door andere auteurs worden geschreven.

Zijn vroege boeken ontlenen hun thematiek uit de Koude Oorlog. Clancy bereikt in zijn boeken door nauwgezet onderzoek een grote mate van realisme. Hij besteedde aandacht aan (fictieve) ecopolitieke motieven en achtergronden, in het bijzonder ook aan de technologie die bij missies wordt ingezet. Meerdere boeken zijn verfilmd. Ook werkte hij mee aan een aantal computerspellen waarvan de Rainbow Six-serie, de Splinter Cell-serie en de Ghost Recon-serie het bekendst zijn.

Biografie

Clancy droomde als kind al van een militaire loopbaan, maar een oogprobleem (hij droeg een zeer sterke bril) deed die droo…Lees verder op Wikipedia