Een corrupt en verslaafd raadslid brengt het onverwacht tot burgemeester van een grote stad, maar zijn verleden blijft hem achtervolgen.
Kijkwijzer
Vanaf 16 jaarVanaf 16 jaar
Titel
Blackout
Regisseur
Tom Green
Componist
David Julyan
Acteur
Christopher Eccleston Lyndsey Marshal MyAnna Burning
Taal
Engels
Uitgever
Just Bridge, 2013
1 dvd-video
Oorspr. opname
2012
Speelduur
180 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8717344752190

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 18 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een driedelig drama van de BBC uit 2012, geregisseerd door Tom Green (Misfits). Daniel Demoys is raadslid in een grote stad. In de loop van de jaren is hij zijn idealen om de wereld te verbeteren kwijt geraakt, hij is corrupt, verslaafd aan drank en drugs en verwaarloost zijn gezin. Door een toevallige omstandigheid weet hij het tot burgemeester te brengen, maar zijn verleden blijft hem achtervolgen. Een wat ongeloofwaardig verhaal, redelijk geacteerd en prachtig gefilmd in 'film noir'-stijl. In de hoofdrol Christopher Eccleston (Doctor Who; The shadow line) en verder onder meer Dervla Kirwan, Lindsey Marshal, Ewen Bermner en Myanna Burning.

Over Tom Green

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door zack_wolk

Michael Thomas (Tom) Green (Pembroke, Ontario, 30 juli 1971) is een Canadees komiek en televisiepresentator, voornamelijk bekend vanwege zijn choquerende en confronterende humor.

Levensloop

Green groeide op in Ottawa. Begin jaren negentig trad hij als rapper op in een groep genaamd Organized Rhyme. Met deze groep had hij in 1992 een hitje in Canada, "Check the O.R". Ook presenteerde hij in die tijd een eigen radioshow bij het radiostation van de Universiteit van Ottawa. Na zijn afstuderen kreeg hij in 1994 zijn eerste televisieshow, The Tom Green Show, bij een lokale televisiezender. Het programma werd een hit en werd opgepikt door het Canadese Comedy Network, die het landelijk uitzond. In 1999 werd het programma gekocht door MTV, die het programma naar de Verenigde Staten bracht en later wereldwijd uitzond.

The Tom Green Show was een komische talkshow, waarin bekende personen te gast waren en bands optraden…Lees verder op Wikipedia

Suggesties