Blu-ray
Engels

Monsters : dark continent

Tom Green (regisseur), Johnny Harris (acteur), Joe Dempsie (acteur)
Inktvisachtige buitenaardse monsters hebben verschillende plekken van de wereld gei͏̈nfecteerd . Een team militairen probeert vier andere militairen te bevrijden die in zo'n gei͏̈nfecteerde zone vast zitten.
Titel
Monsters : dark continent
Regisseur
Tom Green
Acteur
Johnny Harris Joe Dempsie Sam Keeley
Componist
Neil Davidge
Taal
Engels
Uitgever
A-Film Benelux, 2015
1 blu-ray
Oorspr. opname
2014
Speelduur
118 min.
Aantekening
Engels gesproken Nederlands ondertiteld
EAN
8716777953082

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Engelse sciencefictionfilm (2014) van Tom Green, het vervolg op 'Monsters'* (2010) van Gareth Edwards (Godzilla). Het is nu tien jaar geleden dat de aarde door een mislukte proef van NASA geïnfecteerd is geraakt met buitenaardse wezens. Deze inktvisachtige wezens hebben zich inmiddels over grote delen van de aarde verspreid. Een team soldaten uit Detroit krijgt de opdracht in geïnfecteerd gebied in het Midden-Oosten vier soldaten te redden. Het gevaar komt echter vooral van Arabische terroristen in de regio. In de hoofdrollen zien we Johnny Harris, Sam Keeley en Joe Dempsie. Peter Debruge (variety.com) vindt de film saai en schrijft dat de monsters, die er overtuigend uitzien, te weinig aan bod komen in een film die meer oorlogs- dan monsterfilm is. De aantrekkingskracht van de film drijft volgens hem vooral op de bekendheid van de eerste film.

Over Tom Green

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door zack_wolk

Michael Thomas (Tom) Green (Pembroke, Ontario, 30 juli 1971) is een Canadees komiek en televisiepresentator, voornamelijk bekend vanwege zijn choquerende en confronterende humor.

Levensloop

Green groeide op in Ottawa. Begin jaren negentig trad hij als rapper op in een groep genaamd Organized Rhyme. Met deze groep had hij in 1992 een hitje in Canada, "Check the O.R". Ook presenteerde hij in die tijd een eigen radioshow bij het radiostation van de Universiteit van Ottawa. Na zijn afstuderen kreeg hij in 1994 zijn eerste televisieshow, The Tom Green Show, bij een lokale televisiezender. Het programma werd een hit en werd opgepikt door het Canadese Comedy Network, die het landelijk uitzond. In 1999 werd het programma gekocht door MTV, die het programma naar de Verenigde Staten bracht en later wereldwijd uitzond.

The Tom Green Show was een komische talkshow, waarin bekende personen te gast waren en bands optraden…Lees verder op Wikipedia