Dvd
Engels
Het leven van drie jonge vrouwen in hoge Engelse, adellijke kringen in de jaren 1930-1940.
Onderwerp
Londen ; 1930-1940
Kijkwijzer
Vanaf 12 jaarVanaf 12 jaar
Titel
Love in a cold climate
Regisseur
Tom Hooper
Naar het werk van
Nancy Mitford
Componist
Robert Lane
Acteur
Alan Bates Rosamund Pike Megan Dodds Elisabeth Dermot Walsh
Taal
Engels
Uitgever
Just Bridge, 2012 | Andere uitgaves
1 dvd-video
Oorspr. opname
2001
Speelduur
152 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands BBC productie Naar The pursuit of love en Love in a cold climate van Nancy Mitford
EAN
8717344748247

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 29 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een tweedelig televisiedrama uit 2001 van de BBC, gebaseerd op autobiografische boeken van Nancy Mitford uit 1945 en 1949 (vertaald als Op jacht naar liefde en Liefde in een koud klimaat). We volgen het leven van drie jonge vrouwen in hoge Engelse, adellijke kringen in de jaren dertig: Fanny, haar nichtje Linda en hun vriendin Polly. Fanny is de dochter van een rijke vrouw die door iedereen wordt aangeduid als 'de uitbreekster' omdat ze na de geboorte van haar dochter de benen nam. Fanny wordt opgevoed door een verstandige tante op het platteland en kiest in tegenstelling tot de twee andere vrouwen voor een rustig leven met een keurige man. Het verhaal eindigt met het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, de toon is licht en ironisch. John Carman (San Francisco Chronicle, i) vindt de tijdgeest goed getroffen, de acteurs uitstekend en omschrijft de serie als 'a giddily entertaining hybrid that toys with melodrama but is mostly satire melting into farce.' Geen extra's.

Over Tom Hooper

Tom Hooper (Londen, 1 oktober 1972) is een Brits televisie- en filmregisseur. In 2011 won hij de Oscar als beste regisseur voor de film The King's Speech.

Biografie

Hooper startte in Groot-Brittannië zijn carrière als regisseur voor televisie. Hij regisseerde onder meer afleveringen van Quayside, EastEnders, Cold Feet en Byker Grove. In het begin van de jaren 2000 regisseerde hij voor de BBC de dramareeksen Love in a Cold Climate en Daniel Deronda en in 2003 werkte hij aan de ITV-serie Prime Suspect met Helen Mirren.

In 2004 regisseerde hij zijn eerste langspeelfilm, Red Dust, een Brits-Zuid-Afrikaanse film met in de hoofdrol Hilary Swank. In 2005 werkte hij opnieuw samen met Helen Mirren toen zij hem vroeg om de HBO-miniserie Elizabeth I te regisseren. Hiervoor won hij in 2006 zijn eerste Emmy Award. Twee jaar later won hij de prijs een tweede keer voor …Lees verder op Wikipedia