Dvd
Engels

Prime suspect. Seizoen 6

Tom Hooper (regisseur), Helen Mirren (acteur)
Politiechef Jane Tennison is gepromoveerd en heeft nu een leidinggevende positie in Londen. Ze kan het echter niet laten zelf op onderzoek uit te gaan als een Bosnische vluchtelinge is vermoord
Bevat
Disc 1 The last witness (Deel 1)
Disc 2 The last witness (Deel 2)
Titel
Prime suspect. Seizoen 6
Regisseur
Tom Hooper
Acteur
Helen Mirren
Taal
Engels
Uitgever
Limelights Pictures, 2007 | Andere uitgaves
2 dvd-video's
Oorspr. opname
1996
Speelduur
ca. 200 min.
EAN
5412012148796

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 27 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Britse detectiveserie uit 1996 waarin Helen Mirren als detective chief inspector Jane Tennison is gepromoveerd naar een leidinggevende positie in Londen. Zij kan het echter niet laten toch zelf op onderzoek uit te gaan als een Bosnische vluchtelinge is vermoord. Tegen de zin van haar superieuren reist Jane af naar Bosnië om de waarheid te achterhalen. Helen Mirren ontving in 2007 een Oscar voor haar rol in The Queen. Geen extra's.

Over Tom Hooper

Tom Hooper (Londen, 1 oktober 1972) is een Brits televisie- en filmregisseur. In 2011 won hij de Oscar als beste regisseur voor de film The King's Speech.

Biografie

Hooper startte in Groot-Brittannië zijn carrière als regisseur voor televisie. Hij regisseerde onder meer afleveringen van Quayside, EastEnders, Cold Feet en Byker Grove. In het begin van de jaren 2000 regisseerde hij voor de BBC de dramareeksen Love in a Cold Climate en Daniel Deronda en in 2003 werkte hij aan de ITV-serie Prime Suspect met Helen Mirren.

In 2004 regisseerde hij zijn eerste langspeelfilm, Red Dust, een Brits-Zuid-Afrikaanse film met in de hoofdrol Hilary Swank. In 2005 werkte hij opnieuw samen met Helen Mirren toen zij hem vroeg om de HBO-miniserie Elizabeth I te regisseren. Hiervoor won hij in 2006 zijn eerste Emmy Award. Twee jaar later won hij de prijs een tweede keer voor …Lees verder op Wikipedia

Suggesties