Het leven van een schoenmaker verandert drastisch als hij een magische naaimachine vindt waarmee hij de gedaante van al zijn klanten kan aannemen.
Titel
The cobbler / regie Tom McCarthy ; scen. Tom McCarthy ... [et al.]
Regisseur
Tom McCarthy 1966-
Componist
John Debney Nick Urata
Acteur
Adam Sandler Method Man Ellen Barkin
Taal
Engels
Uitgever
Remain in Light, 2015
1 dvd-video
Oorspr. opname
2014
Speelduur
99 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
9789461874023

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 42 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse komedie uit 2014 en stervehikel voor de komiek Adam Sandler. Een schoenmaker (Sandler), die last heeft van zijn dagelijkse sleur, stuit achter in zijn zaak op een oude magische stikmachine, waardoor hij letterlijk in andermans schoenen kan lopen en het leven door andere ogen kan bekijken. Dus kruipt de schoenmaker in de huid van zijn clientèle en doet hij dingen die hij anders nooit gedaan zou hebben. Lang gold Adam Sandler als publiekslieveling. Na een lange reeks van mislukte lach-of-ik-schietfilms waaronder recent Jack & Jill en Blended – is die glans er inmiddels wel af. Ook in The cobbler lukt het de komisch acteur niet om zijn reputatie op te poetsen, schrijft Marco Weijers (Telegraaf 12-5-'15) en hij geeft 2 steren. 'Zonde!', zegt Frank v.d. Ven (Cinemagazine.nl 16-3-'15), 'Dit is een film vol gemiste kansen. Ergens diep van binnen zit er namelijk een goede film in deze productie verscholen. (...) De film weet niet wat het wil zijn: een tragikomedie, een thriller o…Lees verder

Over Tom McCarthy

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door diginmag

Thomas Joseph (Tom) McCarthy (New Providence, 30 januari 1966) is een Amerikaans acteur, filmregisseur, filmproducent en scenarioschrijver.

Biografie

McCarthy werd geboren in New Providence, waar hij de highschool doorliep aan de New Providence High School. Hierna ging hij studeren aan de Boston College in Boston en haalde hij zijn diploma in 1988.

Prijzen

  • Prijzen op alfabetische volgorde:
  • 2010 Academy Award - in de categorie Beste Screenplay voor de film Up - genomineerd.
  • 2010 Annie Award - in de categorie Beste Screenplay voor de film Up - genomineerd.
  • 2004 BAFTA Award - in de categorie Beste Screenplay voor de film The Station Agent - gewonnen.
  • 2008 Brisbane International Film Festival - in de categorie Interfaith Award met de film The VisitorLees verder op Wikipedia

Suggesties