Arbeider Bill Baker uit Oklahoma gaat naar Marseille, omdat zijn dochter, die van hem is vervreemd, is gearresteerd voor moord. Zij zegt onschuldig te zijn. Hoewel hij de taal en de cultuur niet kent, probeert Bill zijn dochter vrij te krijgen.
Titel
Stillwater / directed by Tom McCarthy ; written by Tom McCarthy [e.a.]
Regisseur
Tom McCarthy 1966-
Acteur
Matt Damon Camille Cottin Abigail Breslin
Taal
Engels
Uitgever
WW Entertainment, © 2022
1 dvd-video
Oorspr. opname
2021
Speelduur
ca. 139 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
8713045251086

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse thriller (2021) van Tom McCarthy (Spotlight). Met Matt Damon (The Martian, Jason Bourne), Abigail Breslin (Little miss Sunshine) en Camille Cottin. Arbeider Bill Baker uit Oklahoma gaat naar Marseille, omdat zijn dochter daar is gearresteerd voor moord. Zij zegt onschuldig te zijn. Hoewel hij de taal en de cultuur niet kent, probeert Bill haar vrij te krijgen en raakt hij bevriend met een Franse vrouw en haar dochtertje. Beoordeling IMDb: 6.6. Kevin Toma (Volkskrant 18-8-’21): ‘toon- en plotwisselingen overtuigen niet altijd, maar maken de film wel fascinerend en onconventioneel’ (3 sterren). Sabeth Snijders (NRC 17-8-’21): ‘veel onwaarschijnlijke plotwendingen (…) Toch blijft de film boeien, omdat McCarthy veel tijd durft te nemen voor sfeerschepping (…) Marseille als een mooie, maar tegelijkertijd grimmige en complexe hedendaagse Europese stad in beeld (…) gebracht’ (3 sterren). Thierry Verhoeven (Filmtotaal 20-8-’21): ‘Damon zet (...) zijn beste rol in jaren neer (…) in…Lees verder

Over Tom McCarthy

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door diginmag

Thomas Joseph (Tom) McCarthy (New Providence (New Jersey), 7 juni 1966) is een Amerikaans acteur, filmregisseur, filmproducent en scenarioschrijver.

Biografie

McCarthy werd geboren in New Providence (New Jersey), waar hij de high school doorliep aan de New Providence High School. Hierna ging hij studeren aan de Boston College in Boston en haalde in 1988 zijn diploma.

Prijzen

  • Prijzen op alfabetische volgorde:
  • 2010 Academy Award - in de categorie Beste Screenplay voor de film Up - genomineerd.
  • 2010 Annie Award - in de categorie Beste Screenplay voor de film Up - genomineerd.
  • 2004 BAFTA Award - in de categorie Beste Screenplay voor de film The Station Agent - gewonnen.
  • 2008 Brisbane International Film Festival - in de categorie <…Lees verder op Wikipedia