Blad­muziek
Engels

Long way down

Tom Odell (muziek)
Titel
Long way down
Muziek
Tom Odell
Taal
Engels
Editie
1
Uitgever
London: Faber Music, 2013
56 p.
Aantekening
Bezetting: zang, piano, gitaar Met teksten, gitaarakkoorden en -tabulatuur Graad 2-3 Bevat: Grow old with me ; Hold me ; Another love ; I know ; Sense ; Can't pretend ; Till I lost ; Supposed to be ; Long way down ; Sirens
ISBN
9780571538232 (paperback)
Plaatsingssuggestie
788.42 (SISO) Songbooks ; Songbooks (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 3 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Bladmuziek van deze jonge Engelse singer-songwriter die in 2013 de Critic’ Choice Award van de Brit Awards won en ook hier een grote hit had met Another love. Deze en nog negen andere liedjes van het album Long way down zijn hier bijeengebracht in een arrangement voor zang, piano en gitaar (akkoorden en diagrammen). Graad 2-3. 56 blz. Faber 0-571-53823-1.

Over Tom Odell

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Harald Krichel

Thomas Peter Odell (Chichester, 24 november 1990) is een Brits singer-songwriter. Hij heeft een contract met Columbia Records en zijn debuutalbum Long Way Down kwam uit op 24 juni 2013.

Jeugd

Tom Odell is geboren in Chichester, West Sussex. Zijn vader is piloot, zijn moeder onderwijzer en hij heeft een oudere zus. Door zijn vaders baan heeft hij een deel van zijn jeugd in Nieuw-Zeeland doorgebracht. Hij ging naar school op het Seaford College in East Lavington. Tom Odell begon met piano spelen door zijn beide oma's. Hij volgde klassieke piano tot zijn 12de. Toen hij 13 jaar oud was begon hij eigen liedjes te schrijven maar hield dit voor zichzelf, omdat hij dacht dat dit niet stoer was.

In 2008 liet hij het plan varen om te gaan studeren aan de universiteit van York en probeerde binnen te geraken in het conservatorium van Liverpool. Op nachtelijke open podia leerde hij wat voor liedjes aanslaan. In 2009 werd hij aan de…Lees verder op Wikipedia