Boek
Nederlands
Wanneer zijn vrouw wordt vermoord in New York, pakt een Russische ex-geheim agent zijn oude stiel op om de dader op te sporen.
Titel
Agent 6
Auteur
Tom Rob Smith
Vertaler
Irving Pardoen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Agent 6
Editie
4
Uitgever
Amsterdam: Anthos, 2013 | Andere uitgaves
490 p.
ISBN
9789041423368 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 200 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het derde deel van de trilogie over Leo Dormidov, die in de Stalins tijd lid was van de geheime dienst en nu als paria behandeld wordt omdat hij de dienst verlaten heeft. Het is begin jaren zestig van de 20e eeuw, de tijd van de Koude Oorlog, de Cubacrisis en toch ook enige voorzichtige openingen naar de Verenigde Staten. Leo’s vrouw Raisa gaat met hun twee aangenomen dochters mee met een bezoek van een Sovjet jeugdgroep aan de Verenigde Naties in New York. Het bezoek loopt uit op een ramp als dochter Elena zich in opdracht van de politieke begeleider inlaat met spionagezaken. Het vervolg voert Leo ook naar Afghanistan, waar de Sovjet-Unie een oorlog voert. Smith heeft het weer voor elkaar: een complex, spannend en aangrijpend verhaal dat op overtuigende wijze is neergezet in zijn historische setting waarnaar de schrijver uitgebreid onderzoek heeft gedaan. Na 'Kind 44' en 'Kolyma' kan ook dit boek de vele fans overtuigen. Kan goed als zelfstandig verhaal gelezen worden. Zeer kleine druk.

Over Tom Rob Smith

Tom Rob Smith (Londen, 1979) is een Brits schrijver, die in 2008 debuteerde met zijn literaire thriller Kind 44, dat aan 27 internationale uitgeverijen is verkocht. Uitgeverij Ambo/Anthos bracht het boek eind maart 2008 uit voor het Nederlands taalgebied.

Biografie

Smith is de zoon van een Zweedse moeder en Engelse vader en studeerde Engelse literatuur aan de Universiteit van Cambridge. Vervolgens schreef hij scripts voor film en televisie.

Kind 44, in Engeland uitgegeven onder de titel Child 44, is het eerste boek van een geplande trilogie: Smith heeft het tweede en derde deel inmiddels ook uitgebracht. Alle drie de boeken zijn al in het Nederlands vertaald. Het verhaal van Kind 44 speelt zich af in 1953, de periode waarin Jozef Stalin de leider was van Rusland. Het boek is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Russisch/Oekraïense seriemoordenaar Andrei Chikatilo. In 2009 kwam Smith met een ver…Lees verder op Wikipedia