Een jongeman weet niet of hij de verhalen van zijn moeder over de misdaden waar ook vader bij betrokken zou zijn moet geloven of niet en gaat zelf naar Zweden om dit te onderzoeken.
Titel
The farm
Auteur
Tom Rob Smith
Taal
Engels
Uitgever
London: Simon & Schuster, 2015 | Andere uitgaves
351 p.
ISBN
9781847396754 (paperback) 9781471139499 (paperback, A format)

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 9 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een ouder echtpaar, hij Brits, zij Zweeds, vertrekt na hun pensionering naar Zweden om zich daar te vestigen terwijl hun zoon achterblijft in Londen. Het echtpaar maakt in de ogen van de vrouw bijzondere dingen mee, maar ze wordt niet echt geaccepteerd in het zeer landelijke gebied waar ze een boerderij gekocht hebben. Ze maakt een paranoïde indruk en vertelt haar zoon uitgebreid over een complot in haar Zweedse omgeving waar verschrikkelijke misdrijven worden gepleegd. Na een half jaar hoort de zoon dat zijn moeder niet in orde is, of hij maar wil komen. Dan belt zijn moeder dat zij net geland is in Londen en vertelt zij haar zoon het hele verhaal, in chronologische volgorde, van haar ongelukkige tijd en haar verdenkingen jegens de rijke buurman. Aan de hand van dagboeknotities, brieven en officiële stukken probeert de moeder haar zoon ervan te overtuigen dat haar man en anderen haar willen opbergen om haar het zwijgen op te leggen. Een spannend verhaal, goed geschreven, op een bijzo…Lees verder

Over Tom Rob Smith

Tom Rob Smith (Londen, 1979) is een Brits schrijver, die in 2008 debuteerde met zijn literaire thriller Kind 44, dat aan 27 internationale uitgeverijen is verkocht. Uitgeverij Ambo/Anthos bracht het boek eind maart 2008 uit voor het Nederlands taalgebied.

Biografie

Smith is de zoon van een Zweedse moeder en Engelse vader en studeerde Engelse literatuur aan de Universiteit van Cambridge. Vervolgens schreef hij scripts voor film en televisie.

Kind 44, in Engeland uitgegeven onder de titel Child 44, is het eerste boek van een geplande trilogie: Smith heeft het tweede en derde deel inmiddels ook uitgebracht. Alle drie de boeken zijn al in het Nederlands vertaald. Het verhaal van Kind 44 speelt zich af in 1953, de periode waarin Jozef Stalin de leider was van Rusland. Het boek is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Russisch/Oekraïense seriemoordenaar Andrei Chikatilo. In 2009 kwam Smith met een ver…Lees verder op Wikipedia