Boek
Nederlands

Otto in de sneeuw

Tom Schamp (auteur)
+1
Otto in de sneeuw
×
Otto in de sneeuw Otto in de sneeuw

Otto in de sneeuw

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
De kat Otto gaat met zijn vader op skivakantie. Groot, hardkartonnen zoekplatenboek met paginagrote collageachtige illustraties, dat ook omgekeerd gelezen kan worden. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Skiën, Wintersport
Titel
Otto in de sneeuw
Auteur
Tom Schamp
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2010
[16] p. : ill.
ISBN
9789020991116 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Beweging - Sport (ZIZO)

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Skiën met Otto

Skiën met Otto

Voor het derde deel in zijn succesreeks over Otto de kat zocht Tom Schamp inspiratie in winterse oorden. Het is kerstvakantie en Otto gaat met zijn papa een week skiën in Zwitserland. Het concept blijft hetzelfde: je kunt hun auto volgen langs een baan die over de bladzijden slingert, en aan het eind draai je het boek om en kan je terugrijden. Een leuke nieuwigheid is dat je dit exemplaar halverwege al een kwartslag draait om de berg op te gaan. De skilift brengt Otto naar de top.

Elke bladzijde is gevuld met talloze visuele grapjes, want niets is wat het lijkt in de fantasiewereld van Schamp. Een vrachtwagen met strooizout, bestuurd door Mar-sel, wordt gevolgd door eentje met peper; de top van een kerkje is een sinaasappelpers. Een sportzak met het logo van Adidas is hier een 'Aldi tas'.

Er zit een scherper kantje aan deze Otto dan aan de twee vorige delen. Zo klinkt het 'merci' van de vissen op een benzinepomp in BP-kleuren wel erg ironisch, en oo…Lees verder

In de serie over Otto* het derde deel, waarin Otto met zijn vader in de kerstvakantie gaat skiën in skiland. De tekeningen laten hem op de heenweg, in skiland en via dezelfde prenten, maar dan aan de bovenkant van de pagina, op de terugweg zien. Een groot formaat prentenboek met twee afgeronde hoeken, waarin de illustraties het belangrijkste en de spaarzame teksten aanvullend zijn. De teksten zijn in de illustraties geplaatst in een schreefloze letter die in grootte en van richting wisselt. Er is veel op de twee paginagrote illustraties te zien, onder andere door de bijzondere stijl, waarin slechts af en toe perspectief gebruikt wordt. Het boek moet in alle richtingen gedraaid worden om alles te bekijken. Het achterplat is het keerpunt van de vakantie en van het boek; vanaf daar begint de reis naar huis weer en door het boek te draaien is die te volgen. En prachtig kijkboek, waarin veel te zien en te beleven is. Met hulp van volwassenen ontdekken ook jonge kinderen de verhaallijn. Van…Lees verder

Otto in de sneeuw

Otto is een jong poesje dat met zijn vader een weekje gaat skiën. Ze vertrekken met de auto voor een lange reis. Tijdens die reis is er hij enorm veel te zien voor Otto: auto's in alle vormen en kleuren, huizen, treinen, ... Uiteindelijk komen ze aan in Skiland. Ze logeren er in een prachtig huisje dat temidden van een vrolijk skidorp staat, waar ook weer veel te zien is. Otto leert er skiën op de skipiste en gaat met de skilift helemaal naar de hoogste top. Daarna begint de weg terug naar huis en die kun je volgen door het boek om te draaien en dan te lezen van achter naar voor. Ook hier is de weg weer heel druk en boordevol leuks om te ontdekken.
Het is echt een kijkboek, je ontdekt steeds nieuwe dingen. Ook als ouder is het lezen van het boek steeds weer verrassend. Het zijn de details die het boek leuk maken. De kleinere lezertjes kunnen altijd op zoek gaan naar Otto en zijn vader of zich amuseren door de verschillende auto's te bekijken. De iets oudere kinderen kunnen de ki…Lees verder

Over Tom Schamp

Tom Schamp (Mortsel, 22 mei 1970) is een Belgische illustrator van kinderboeken.

Leven

Schamp studeerde Toegepaste Grafiek in Brussel, gevolgd door een jaar Illustratie en Grafische Technieken in Polen. Na zijn studies ging hij voor uitgeverij Averbode werken. Daar maakte hij covers voor de nieuwe boeken. Intussen tekende Schamp al meerdere malen voor weekbladen als Humo en kranten als De Morgen en De Standaard.

Werk en achtergrond

Schamp werd aanvankelijk geïnspireerd door de klare-lijntekeningen van Joost Swarte en Ever Meulen. In de loop der jaren ontwikkelde hij zijn eigen stijl, die erg kleurrijk is. Pastels kom je zelden tegen. Schamps voorkeur gaat duidelijk uit naar donkere, volle kleuren, die het geheel iets magisch, soms zelfs iets angstaanjagends geven.

Zijn illustraties lijken op het eerste zicht misschien wel naïeve en kinderlijke tekeningen, maar ze vertelle…Lees verder op Wikipedia