Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Red de wereld

Tom Schamp (auteur), Fleur Hendriks (auteur), Lennaert Maes (auteur)
Superheld 'Red' brengt een bezoek aan de maan en redt de tandenfee. Lees over Red en zing mee met de tien liedjes over zijn heldendaden. Met liedteksten, collageachtige kleurenillustraties en liedjes op cd. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Superhelden
Titel
Red de wereld / Tom Schamp, Fleur Hendriks, Lennaert Maes ... [et al.]
Auteur
Tom Schamp Fleur Hendriks Lennaert Maes Ron Reuman
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Hannibal, 2013
[44] p. : ill. + cd
ISBN
9789491376399 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Zingen, dansen en lezen met Red de superheld! Red kan erg goed fantaseren en maakt volgens zijn opgeblazen verhalen heel wat mee in zijn super-helden-leven: hij redt de koning van Luilekkerland, brengt een bezoekje aan de maan, redt de tandenfee én de Verschrikkelijke Sneeuwman… Wat is Lily onder de indruk! En wat vindt Red haar leuk… Er fladderen vlinders in zijn buik. Zou Lily erachter komen dat zijn verhalen slechts verzonnen zijn? In deze stevige en prachtig vormgegeven uitgave staan tien muzieknummers uitgeschreven. De gevarieerde, dynamische en verrassende nummers zijn op de bijbehorende cd te beluisteren en zijn alle gebaseerd op de heldendaden van Red. De daden - op humoristische wijze beschreven en bezongen - worden in het boek middels verhalende teksten aan elkaar verbonden. De muziekstukken vormen daadwerkelijk een onderdeel van het verhaal. Het boek oogt kleurrijk en heeft een bijzondere eigen stijl die hier en daar zowel collage- als pop-art-achtig aan doet. Een buitenge…Lees verder

Over Tom Schamp

Tom Schamp (Mortsel, 22 mei 1970) is een Belgische illustrator van kinderboeken.

Leven

Schamp studeerde Toegepaste Grafiek in Brussel, gevolgd door een jaar Illustratie en Grafische Technieken in Polen. Na zijn studies ging hij voor uitgeverij Averbode werken. Daar maakte hij covers voor de nieuwe boeken. Intussen tekende Schamp al meerdere malen voor weekbladen als Humo en kranten als De Morgen en De Standaard.

Werk en achtergrond

Schamp werd aanvankelijk geïnspireerd door de klare-lijntekeningen van Joost Swarte en Ever Meulen. In de loop der jaren ontwikkelde hij zijn eigen stijl, die erg kleurrijk is. Pastels kom je zelden tegen. Schamps voorkeur gaat duidelijk uit naar donkere, volle kleuren, die het geheel iets magisch, soms zelfs iets angstaanjagends geven.

Zijn illustraties lijken op het eerste zicht misschien wel naïeve en kinderlijke tekeningen, maar ze vertelle…Lees verder op Wikipedia

Suggesties