Boek
Nederlands

Tante Kou

Tom Schoonooghe (auteur)
+1
Tante Kou
×
Tante Kou Tante Kou
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Robins tante uit IJsland wordt verliefd op de postbode die haar brieven aan Robin brengt. Prentenboek met vrolijke tekeningen in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Tante Kou / tekst en ill. Tom Schoonooghe
Auteur
Tom Schoonooghe
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2002
[32] p. : ill.
ISBN
90-5838-146-3 9789058381460 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Verliefd zijn (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Lang, heel lang geleden woonde Tante Kou in ons land. Ze was de coolste tante van de hele wereld." Met deze beginzinnen is de toon meteen gezet. De lezer hoort bij het verhaal ('ons land') en hoort bekende taal ('coolste'). Al snel volgt een ongewone wending. Tante Kou wordt verliefd op een sneeuwman, waardoor 'coolste' ook een letterlijke betekenis krijgt. Als de sneeuwman smelt onder haar knuffels, vertrekt ze naar IJsland om er de sneeuwman van haar dromen te zoeken. Die vindt ze niet, maar ze vindt er wel werk als kouvatster. Ze eet verkoudheden en wint het Kampioenschap voor Griep en Verkoudheden. Het verhaal neemt weer een andere wending als neefje Robin op het toneel verschijnt. Hij kent zijn bizarre tante enkel door brieven. Samen met de postbode verlangt hij er steeds sterker naar om haar eens te zien. Hij nodigt haar uit op zijn verjaardagspartijtje. Ze komt en ze vindt eindelijk haar droomman, wat een warm slot oplevert. Wie goed keek en las, kon al raden wie die man zou wo…Lees verder
Tante Kou is de rare tante van Robin; ze woont in IJsland. Ze kan niet tegen de warmte en wil alleen maar kou om zich heen, ze is een echt ijstante. Ze schrijven veel brieven naar elkaar die Robin laat voorlezen door de postbode Rudi. Voor zijn verjaardag nodigt Robin zijn tante uit en dan ontmoeten tante Kou en postbode Rudi elkaar; het is liefde op het eerste gezicht. Prachtig verhaal, qua tekst en illustraties, vol kou, ijs, griep en liefde. De vrolijke, warme illustraties passen goed bij de tekst en zitten vol grapjes. Het verhaal staat in een duidelijke, schreefloze letter gedrukt en leest makkelijk voor. Oblong formaat. Om voor te lezen en te praten over de winter en de liefde met kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Over Tom Schoonooghe

Tom Schoonooghe is een Belgische illustrator.

Leven

Schoonooghe studeerde aan Sint Lucas in Antwerpen. Na les gekregen te hebben van onder anderen Tom Schamp en Eddy Vermeulen ontstaat zijn voorkeur voor illustratiewerk.

Werk

Na zijn studies is hij een van de laureaten van de illustratiewedstrijd Vlaamse Reuzen, een verhaal van boegbeeld en monument Gregie De Maeyer.

Van 2001 tot 2005 werkte hij mee aan een tekenrubriek op Ketnet, genaamd Kniebel, met 2 tekenboeken als resultaat. In dit programma vertelde Tom live met een wrapper hoe je iets tekende, stap voor stap.

In 2004 richtte Schoonooghe een theatergroep op met presentatrice Britt van Marsenille en jazz-muzikant Antoon Offeciers. Samen wilden ze kinderen verwonderd krijgen met verhalen, beelden en muziek. Ze maken onder meer de voorstellingen Prinses zkt. Ridder en Appartemensen, die later ook in boekvorm vers…Lees verder op Wikipedia