Boek
Nederlands

Sportouders : alles wat ouders van sportende kinderen moeten weten

Tom Teulingkx (auteur), Marc Geenen (auteur)

Sportouders : alles wat ouders van sportende kinderen moeten weten

Uitleg en tips over o.a. een sport kiezen, lichamelijke ontwikkeling, voeding, ziekte en blessures, het sportmedische onderzoek, de relatie met de trainer, omgaan met stress, het evenwicht tussen sport en school, het opsporen van toptalent.
Titel
Sportouders : alles wat ouders van sportende kinderen moeten weten
Auteur
Tom Teulingkx Marc Geenen
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Van Halewyck, 2018
271 p. : ill.
ISBN
9789461316882 (paperback)
Plaatsingssuggestie
617.19 (SISO) Sport ; Sport (ZIZO)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een sportarts tevens voorzitter van de Vlaamse Vereniging voor Sport- en KeuringsArtsen (SKA) en een wetenschapsjournalist tevens woordvoerder van de Vlaamse Vereniging voor Sportgeneeskunde geven een grote hoeveelheid informatie betreffende de vele vragen waar ouders mee geconfronteerd worden in relatie met de sportkeuze van hun kinderen. Is sporten wel goed voor hun gezondheid, het schoolgaan en hun voortgezette studie? Maar ook: welke sportkeuze past het beste bij mijn kind? Wat staat ons als ouders te wachten? Is de begeleiding in de betreffende vereniging wel in orde? Welke gezondheidsklachten kunnen voorkomen? Hoe signaleren we tijdig fysieke of psychologische overbelasting? En wat speelt er als het topsport gaat worden? Het is een zeer complete informatiebron, waarbij het effect van sporten op lange en korte termijn duidelijk en begrijpelijk uiteengezet wordt. Samen met de begeleidende foto’s en afbeeldingen in kleur en de ervaringsinformatie van een aantal Belgische topsporter…Lees verder

Over Tom Teulingkx

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Bieptest

Dr. Tom Teulingkx (Geel, 1974) is huisarts, sportarts en voorzitter van de vereniging voor Sport- en Keuringsartsen (SKA).

Teulingkx studeerde huisartsgeneeskunde en sportgeneeskunde (KULeuven, 2001). Als lid van de Medische cel van Belgian Cycling en Cycling Vlaanderen is hij medisch coördinator Piste en Mountainbike Nationaal Team. Dr. Teulingkx staat geregeld de media te woord over sportmedische kwesties. Samen met wetenschapsauteur Marc Geenen publiceerde hij in 2018 het boek 'Sportouders - Alles wat ouders van sportende kinderen moeten weten' bij uitgeverij Van Halewyck.