Een Interpol-agent en een officier van justitie die onderzoek doen naar de illegale praktijken van een internationale bank, brengen hun leven in gevaar
Titel
The international
Regisseur
Tom Tykwer
Componist
Reinhold Heil Johnny Klimek
Acteur
Clive Owen Naomi Watts
Taal
Engels
Uitgever
Sony Pictures Home Entertainment, 2009
1 dvd-video
Oorspr. opname
2009
Speelduur
113 min.
EAN
8712609660272

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een actiethriller uit 2009 van Tom Tykwer (Perfume, Lola rennt) met Clive Owen (Duplicity), Naomi Watts (King Kong) en Armin Mueller-Stahl. Interpol-agent Louis Salinger en officier van justitie Ella Whitman doen onderzoek naar een internationale bank die zij verdenken van illegale praktijken. Wanneer een collega vermoord wordt, duiken zij diep in deze zaak en komen terecht in een maalstroom van geweld, intriges en verraad. Veel van de actie speelt zich af in moderne kantoorgebouwen in onder meer Berlijn en Milaan, met als hoogtepunt een schietpartij waarbij het New Yorkse Guggenheim Museum aan flarden gaat. Ab Zagt (Algemeen Dagblad 15-4-'09) geeft 3 (van 5) sterren: '(...) De keuze van Tykwer om ook gebouwen als machtige personages op te voeren past perfect bij de inhoud van zijn verhaal, dat echter op twee gedachten hinkt. Niet alleen worden er te veel complotten opgesomd, ook wordt de actie er met bij de haren bijgesleept. (...)' Jan Pieter Ekker (Volkskrant 16-4-'09) concludeert:…Lees verder

Over Tom Tykwer

CC BY 3.0 - Foto van/door

Tom Tykwer (Wuppertal, 23 mei 1965) is een Duitse filmregisseur en filmproducent. Hij richtte met enkele andere filmers in 1994 het filmbedrijf X Filme Creative Pool op, waarvan hij nog steeds mede-eigenaar is. Als regisseur brak hij internationaal door met Lola rennt (1998), dat in Berlijn speelt. Later werkte hij zowel aan Duitse als Amerikaanse en internationale producties.

Filmografie

1993: Die tödliche Maria
1997: Winterschläfer
1998: Lola rennt
2000: Der Krieger + Die Kaiserin
2002: Heaven (naar een postuum scenario van Krzysztof Kieślowski)
2004: Paris, je t'aime - (de episode Faubourg Saint-Denis van een compilatie als eerbetoon aan Parijs door verschillende regisseurs; Tykwers episode was een inkorting van zijn kortfilm True uit 2004)
2006: Perfume: The Story of a Murderer
2009: Th…Lees verder op Wikipedia

Suggesties