Lola rent voor haar en haar vriend's leven in Berlijn om 100.000 DM te bemachtigen.
Taal
Duits
Uitgever
[Gent]: Lumière, 2015 | Andere uitgaves
1 dvd-video
Oorspr. opname
1998
Speelduur
81 min.
Aantekening
Duits gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
5425019009205

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 40 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Heruitgave* van een Duitse speelfilm van Torn Tykwer uit 1998. Met Franka Potente, Moritz Bleibtrau, Herbert Knaup e.a. Op een zomerdag in Berlijn verliest Manni, die als geldkoerier werkt voor een louche autohandelaar, een tas met 100.000 Duitse mark. Als hij binnen twintig minuten het geld niet heeft zal zijn baas hem vermoorden. Zijn geliefde Lola rent voor Manni's leven om zo snel mogelijk het geld bij elkaar te krijgen. Peter van Bueren (Volkskrant 18-2-'99): 'De klok tikt, haar hart bonst en de mede door Tykwer zelf gecomponeerde techno-muziek dreunt stampend mee. Het ritme van de klok, het hart en de muziek geven de film een opwindende dynamiek, bepalen het verhaal en de vertelvorm. (...) Zolang je het maar niet te serieus neemt, is Lola Rennt een leuke, frisse, opgewekte en verkwikkende film.' Hans Kroon (Trouw 18-2-'99): 'Gelukkig bevat zijn in alle opzichten geslaagde hommage aan de absurditeit net genoeg rustige momenten om ook volop te kunnen genieten van de uitstekende en…Lees verder

Over Tom Tykwer

CC BY 3.0 - Foto van/door

Tom Tykwer (Wuppertal, 23 mei 1965) is een Duitse filmregisseur en filmproducent. Hij richtte met enkele andere filmers in 1994 het filmbedrijf X Filme Creative Pool op, waarvan hij nog steeds mede-eigenaar is. Als regisseur brak hij internationaal door met Lola rennt (1998), dat in Berlijn speelt. Later werkte hij zowel aan Duitse als Amerikaanse en internationale producties.

Filmografie

1993: Die tödliche Maria
1997: Winterschläfer
1998: Lola rennt
2000: Der Krieger + Die Kaiserin
2002: Heaven (naar een postuum scenario van Krzysztof Kieślowski)
2004: Paris, je t'aime - (de episode Faubourg Saint-Denis van een compilatie als eerbetoon aan Parijs door verschillende regisseurs; Tykwers episode was een inkorting van zijn kortfilm True uit 2004)
2006: Perfume: The Story of a Murderer
2009: Th…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek