Uitgave bij het gelijknamige Vlaamse tv-reisprogramma met verhalen over de bezochte plaatsen, mensen en locaties in Vlaanderen, met tips om te logeren, eten en doen.
Titel
Reizen Waes Vlaanderen
Auteur
Tom Waes Sophie Allegaert
Verteller
Anne Van Bogaert  (inlezer) Mark Lefever  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2021
1 cd
Speelduur
4:42
Oorspr. uitgever
Manteau
Aantekening
Vlaamse stem Verhalen gebaseerd op de gelijknamige TV-reeks op Eén

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In het coronajaar 2020 reisde de bekende Vlaamse acteur, televisiepresentator en -regisseur Tom Waes (1969) door zijn eigen land. Hij ontdekte heel wat voor hem onbekende plekjes in de provincies West-Vlaanderen (plus een stukje Frans-Vlaanderen), Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant en het Brussels gewest. Zijn impressies zijn in sterke mate verweven met ontmoetingen met karakteristieke bewoners van o.a. Heuvelland, Ieper, Waasmunster, Kasterlee, Sint-Truiden, Landen, Maalbeek, de Marollen en vele andere plaatsen. Het boek is levendig opgezet met korte verhalen, vele foto's en afbeeldingen (in kleur en zwart-wit) en routekaarten van de bezochte plekken. Ten slotte zijn er enkele suggesties per provincie om te logeren, te eten en te doen. Het boek volgt min of meer de routes van het gelijknamige televisieprogramma*.

Over Tom Waes

Tom Yvo Adrien Waes (Merksem, 7 november 1968) is een Belgisch televisiepresentator, televisieregisseur, acteur, fotomodel en occasioneel zanger. Hij is vooral bekend van de programma's Tragger Hippy, Het Geslacht De Pauw, Tomtesterom, Reizen Waes, De Slimste Mens ter Wereld, Wauters vs. Waes en Undercover. Daarnaast is Waes ambassadeur van non-profitorganisatie Sea Shepherd.

Biografie

Na zijn middelbareschooltijd volgde Waes een jaar Germaanse filologie en daarna een opleiding diepzeeduiken in Schotland, waarna hij een zevental jaar ging werken op booreilanden als diepzeeduiker.

Tv- en filmcarrière

Voor Waes bekend werd bij het grote publiek, maakte hij filmpjes voor De Quizmaster en De laatste show en had hij een rol in de De Zaak Alzheimer. In 2005 steeg zijn be…Lees verder op Wikipedia

Suggesties