Boek
Engels

The kingdom of speech

Tom Wolfe (auteur)

The kingdom of speech

Tom Wolfe, whose legend began in journalism, takes us on an eye-opening journey that is sure to arouse widespread debate. The Kingdom of Speech is a captivating, paradigm-shifting argument that speech - not evolution - is responsible for humanity's complex societies and achievements. From Alfred Russel Wallace, the Englishman who beat Darwin to the theory of natural selection but later renounced
Titel
The kingdom of speech
Auteur
Tom Wolfe
Taal
Engels
Uitgever
London: Vintage, 2017
185 p.
ISBN
9781784704896 (paperback)
Plaatsingssuggestie
802 (SISO) Talen ; Taalkunde (ZIZO)

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

0 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Tom Wolfe

Thomas (Tom) Kennerly Wolfe (Richmond (Virginia), 2 maart 1930 - Manhattan, 14 mei 2018) was een Amerikaans auteur en journalist. Het verwerven of verliezen van sociale status is een belangrijk thema in zijn journalistiek en literair werk.

Wolfe was een van de grondleggers van New Journalism, een vorm van journalistiek die een mengeling is van gebruikelijke journalistieke methoden en de literaire methoden van de Beat Generation-schrijvers. Zijn essaybundel The Kandy-Kolored Tangerine-Flake Streamline Baby uit 1965 wordt gezien als een van de eerste voorbeelden van de New Journalism. Hij schreef over Amerikaanse subculturen zoals de hippiecultuur en het gebruik van lsd in de hippiecultuur. In zijn boek The Right Stuff beschrijft hij dan weer de geschiedenis van de Amerikaanse ruimtevaart, met veel aandacht voor de piloten die door de geluidsmuur vlogen en de eerste astronauten.

In 1987 verscheen zijn roman The Bonfire of the Vanities (Het vreugd…Lees verder op Wikipedia