Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De anjercode

Tomas Ross (auteur)
Wanneer in 1942 verschillende Nederlandse agenten, die vanuit Engeland gedropt zijn in Nederland, meteen na aankomst zijn opgepakt, wordt een inlichtingenofficier gedropt om uit te zoeken wat er aan de hand is.
Titel
De anjercode
Auteur
Tomas Ross
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Cargo, 2007 | Andere uitgaves
366 p.
ISBN
9789023422310

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit bijzonder geloofwaardige verhaal is na 'De dubbelganger' het tweede deel van een trilogie. Het beschrijft de pogingen om vanuit Engeland een soort verzet op te bouwen in het bezette Nederland van 1942. Geheim agenten die gedropt worden, worden echter kort na aankomst al opgepakt. Het verraad is niet afkomstig vanuit Nederland, maar blijkt in Engeland te zitten. Een belangrijk onderwerp in dit deel is een tas met brieven van prins Bernhard waaruit blijkt dat hij in ruil voor een positie als Stadhouder wil meewerken aan een soort overgangsregeling. De personages zijn gedeeltelijk historisch, gedeeltelijk fictief. Een spannend verhaal dat los van de serie gelezen kan worden. De vele personages, bijnamen en geheime identiteiten maken dat de lezer oplettend moet blijven. Paperback met vrij kleine druk.

Over Tomas Ross

Tomas Ross, pseudoniem van Willem Pieter Hogendoorn (Den Bommel, 16 september 1944), is een Nederlands schrijver die voornamelijk bekend is geworden door zijn misdaadromans in het genre faction (deels fictie, deels realiteit).

Biografie

Hij werd geboren als Willem Pieter Hogendoorn, eigenlijk toevallig te Den Bommel (Goeree-Overflakkee), omdat zijn vader als politieman vanuit Den Haag daarheen werd overgeplaatst. Willems vader Pieter Gerardus Hogendoorn (1912-1971) was tijdens de oorlog lid van de verzetsgroep Albrecht en werd na de oorlog gevraagd bij de Binnenlandse Veiligheidsdienst, een instantie die in veel van Ross' boeken is terug te vinden. Hogendoorn volgde het gymnasium Sorghvliet (hetgeen toen nog " 's Gravenhaags Christelijk Gymnasium" heette) te Den Haag en deed in 1964 staatsexamen. Vervolgens studeerde hij korte tijd geschiedenis aan de Vrije Universiteit Amsterdam. In 1966-1969 deed hij de School voor…Lees verder op Wikipedia