Daisy
Nederlands

Otto-Jan zegt yolo tegen vakantie

Tommy Greenwald (auteur), Carine Francken (verteller)
+1
Otto-Jan zegt yolo tegen vakantie
×
Otto-Jan zegt yolo tegen vakantie Otto-Jan zegt yolo tegen vakantie
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Otto-Jan laat zich door zijn ouders overhalen om drie weken naar een educatief zomerkamp te gaan: Kamp Boekieboekie. Maar Otto-Jan heeft een hekel aan lezen!
Onderwerp
Vakantiekampen, Lezen
Titel
Otto-Jan zegt yolo tegen vakantie
Auteur
Tommy Greenwald
Verteller
Carine Francken  (inlezer)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Chartie Joe Jackson's guide to summer vacation
Editie
1
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2015
1 cd
Speelduur
3:56
Oorspr. uitgever
Abimo
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In de vakantie gaat Otto-Jan naar een boekenkamp, waar lezen en schrijven aan de orde van de dag zijn. Maar hij houdt helemaal niet van lezen en schrijven en is niet van plan om ook maar een boek aan te raken. Hij wil er juist voor zorgen dat al die lees- en schrijfnerds boeken ook gaan haten. Ondanks zijn tegenzin tegen boeken en de kinderen die daar zijn, verandert hij in die drie weken van mening. Het verhaal is verdeeld in drie hoofdstukken, die elk een week beslaan. Deze zijn weer onderverdeeld in korte hoofdstukken, die een zeer ruime bladspiegel hebben. Het onderwerp, de schrijfstijl, de humor en de luchtige lay-out met enkele zwart-witte tekeningen kunnen niet-grage lezers ertoe aanzetten om dit boek te lezen, ook al is het behoorlijk lijvig en is het taalgebruik niet altijd eenvoudig. Derde deel, na 'Otto-Jan zegt nee tegen lezen' en 'Otto-Jan zegt ja tegen slijmen'*. Vanaf ca. 11 jaar.

Otto-Jan zeg yolo tegen vakantie

Otto-Jan heeft zijn ouders beloofd om op kamp te gaan, niet zomaar een kamp, maar Kamp Boekieboekie. Hij zal zijn belofte houden, maar hij is er rotsvast van overtuigd dat hij geen seconde van dit oersaaie kamp gaat genieten. Dan zal hij maar het kamp naar zijn hand proberen te zetten. Uiteraard loopt alles anders dan Otto-Jan in gedachten had. Zoals in de vorige boeken draait de puberale Otto-Jan bij en tegen het einde van het boek is hij de grote held en krijgt hij enige liefde voor boeken. Gelukkig blijft de auteur hier nog een beetje voorzichtig en maakt hij van Otto-Jan geen echte boekenwurm.

De originaliteit is ver te zoeken in dit derde deel over Otto-Jan. Je geraakt er wel vlot door, maar ik bleef op mijn honger zitten en geraakte ietwat gefrustreerd door de trage gang van zaken. Het verhaal springt van hak op de tak en de humor is van een laag niveau. Zo vind ik de naam Boekieboekie noch grappig noch origineel. Vermoedelijk is de oorspronkelijke Engelse versie a…Lees verder