In het Wilde Westen van Amerika van rond 1850 moet een ongetrouwde vrouw drie pioniersvrouwen, die door de ontberingen hun verstand verloren, op hun barre tocht begeleiden.
Titel
The homesman / dir. by Tommy Lee Jones ; written by Tommy Lee Jones ... [et al.]
Regisseur
Tommy Lee Jones
Naar het werk van
Glendon Swarthout
Componist
Marco Beltrami
Acteur
Hilary Swank Meryl Streep
Taal
Engels
Uitgever
Belga Home Video, 2014
1 dvd-video
Oorspr. opname
2014
Speelduur
117 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5412370895622

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Western van acteur Tommy Lee Jones (Men in black; Hope Springs), zijn tweede als regisseur. Jones speelt ook zelf een hoofdrol, naast Hilary Swank. In het Wilde Westen van rond 1850 moeten drie pioniersvrouwen, die psychiatrisch patient geworden zijn, teruggebracht worden naar Iowa, een gevaarlijke tocht door de woestijn. Een 'homesman' moet de vrouwen begeleiden, dat wordt Mary Bee Cuddy, een ongetrouwde pioniersvrouw van begin dertig. Ze krijgt hulp van de outlaw George Briggs, die ze van de galg gered heeft. De recensenten zijn kritisch. Bart van der Put (Parool 23-7-'14): 'De door Hilary Swank uitstekend vertolkte Mary Bee komt over als een slagvaardige protofeministe, maar ze maakt laat in de film een bijzonder schokkende keuze, die haar personage geen recht doet. (...) De frustrerende stijlbreuken maken de film niet zo sterk als Jones' The three burials of Melquiades Estrada (2005). Westerns zijn echter dun gezaaid en de makers van The homesman doen meer goed dan fout, waardoor …Lees verder

Over Tommy Lee Jones

CC BY 2.0 - Foto van/door Dick Thomas Johnson from Tokyo, Japan

Tommy Lee Jones (San Saba (Texas), 15 september 1946) is een Amerikaans acteur, filmregisseur en -producent. Hij won een Academy Award en een Golden Globe voor zijn bijrol in The Fugitive en werd genomineerd voor Oscars voor zijn vertolkingen in JFK, In the Valley of Elah en Lincoln. Jones ontving daarnaast meer dan vijftien andere filmprijzen, waaronder een Emmy Award voor The Executioner's Song.

Biografie

Jones volgde zijn opleiding aan St. Mark's School in Texas, een prestigieuze vooropleiding voor jongens. Hierna studeerde hij aan de universiteit van Harvard. Hij speelde offensive guard in het footballteam en speelde mee in de wedstrijd tussen Harvard en Yale in 1968 die in de stand 29-29 eindigde en bekendstaat als The tie. Hij ontving een B.A. in Engelse literatuur en slaagde cum laude in 1969.

Na zijn studie verhuisde Jones naar New York en begon zijn theatercarrière. In 1969 trad hij op Broadway op i…Lees verder op Wikipedia

Suggesties