E-boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De dood van Murat Idrissi

Tommy Wieringa (auteur)
+1
De dood van Murat Idrissi
×
De dood van Murat Idrissi De dood van Murat Idrissi

De dood van Murat Idrissi

Genre:

De veerboot van Tanger naar Algeciras, een felle wind jaagt door de Straat van Gibraltar. In het ruim van het schip, verscholen in de kofferbak van een auto, sterft een jongeman.

Met de dode verstekeling in hun auto rijden twee jonge Marokkaans-Nederlandse vrouwen even later Spanje binnen. Groot en leeg strekt het land zich voor ze uit. Aan weerszijden van het asfalt de woestijn. Wat bego

Titel
De dood van Murat Idrissi
Auteur
Tommy Wieringa
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Hollands Diep, 2017
1 digitaal bestand
ISBN
9789048836871
CloudLibrary
3fmmfz9

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

0 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Tommy Wieringa

CC BY 3.0 - Foto van/door Scottish Book Trust

Tommy David Wieringa (Goor, 20 mei 1967) is een Nederlands schrijver.

Biografie

Wieringa bracht het eerste deel van zijn jeugd door op Aruba. Op zijn negende verhuisde het gezin terug naar Nederland, waarna Wieringa lang in het Twentse Geesteren woonde. Hij volgde de Vrije School in Zutphen. In Groningen studeerde hij geschiedenis en in Utrecht journalistiek. Naar eigen zeggen werkte hij onder meer als aanstekerverkoper op de markt en als lokettist bij de spoorwegen.

Na de publicatie van drie romans kwam in 2005 de doorbraak naar een groter publiek met de ontwikkelingsroman Joe Speedboot. Dit boek werd genomineerd voor vele prijzen waarvan er enkele toegekend werden.

Voor de VPRO schreef hij het scenario voor de korte film Laatste wolf, uit de serie Goede daden bij daglicht, en voor de KRO-radio schreef hij verschillende hoorspelen. In 2013 presenteerde hij zes weken lang de televisieserie D…Lees verder op Wikipedia