Ik was nooit in Isfahaan : reisverhalen

Tommy Wieringa (auteur)
+1
Ik was nooit in Isfahaan : reisverhalen
×
Ik was nooit in Isfahaan : reisverhalen Ik was nooit in Isfahaan : reisverhalen

Ik was nooit in Isfahaan : reisverhalen

Na het succes van Joe Speedboot, de roman waarmee Tommy Wieringa als een komeet zijn naam in de Nederlandse letteren vestigde, nu een bundeling literaire reisverhalen over de meest uiteenlopende plekken op de wereld. De stilist in Wieringa is op zijn best als hij onbekommerd mag verhalen van vreemde gebieden en personen, dat blijkt eens te meer uit de verhalen over de meest avontuurlijke reizen. D
Titel
Ik was nooit in Isfahaan : reisverhalen
Auteur
Tommy Wieringa
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2006
1 cd
Speelduur
05:51

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 12 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Naast intrigerend romanschrijver ('Alles over Tristan' (2002) en 'Joe Speedboot' (2005) is Tommy Wieringa wereldreiziger. Kort na de reisnotities opgenomen in 'Pleidooi voor de potscherf' (zelfde omslagfoto; andere uitgever*) met daarin interessante opmerkingen over de stijl van reisaantekeningen, verschijnt deze bundeling van reisverhalen. In de afdelingen Verhalen en Verslagen gaat het - in meer of minder fictionele vorm - vooral om situaties van verlies en dood in den vreemde. In de afdeling Ansichten zijn korte pregnante situaties beschreven op reis. Zoals in de romans van Wieringa is ook hier de stijl weergaloos. Trefzeker, met een onderkoelde melancholie, beschrijft Wieringa zijn ervaringen op reis, of fictionaliseert deze. Dichtbij en ver: Ethiopië en Tsjechië, Hongarije en Libanon, Panama en Egypte, China en Costa Rica, Puerto Rico en België, her en der. Dit is grensverleggend schrijven, niet alleen vanwege de grensoverschrijdingen, maar vooral vanwege de stijl. Vrij kleine druk.

Over Tommy Wieringa

CC BY 3.0 - Foto van/door Scottish Book Trust

Tommy David Wieringa (Goor, 20 mei 1967) is een Nederlands schrijver.

Biografie

Wieringa bracht het eerste deel van zijn jeugd door op Aruba. Op zijn negende verhuisde het gezin terug naar Nederland, waarna Wieringa lang in het Twentse Geesteren woonde. Hij volgde de Vrije School in Zutphen. In Groningen studeerde hij geschiedenis en in Utrecht journalistiek. Naar eigen zeggen werkte hij onder meer als aanstekerverkoper op de markt en als lokettist bij de spoorwegen.

Na de publicatie van drie romans kwam in 2005 de doorbraak naar een groter publiek met de ontwikkelingsroman Joe Speedboot. Dit boek werd genomineerd voor vele prijzen waarvan er enkele toegekend werden.

Voor de VPRO schreef hij het scenario voor de korte film Laatste wolf, uit de serie Goede daden bij daglicht, en voor de KRO-radio schreef hij verschillende hoorspelen. In 2013 presenteerde hij zes weken lang de televisieserie D…Lees verder op Wikipedia