Boek
Nederlands

Jij bent een lekker dier : over Bèr de mosasaurus, hagedissen en varanen

Ton Van Reen (auteur), Mike Monaghan (illustrator)
+1
Jij bent een lekker dier : over Bèr de mosasaurus, hagedissen en varanen
×
Jij bent een lekker dier : over Bèr de mosasaurus, hagedissen en varanen Jij bent een lekker dier : over Bèr de mosasaurus, hagedissen en varanen

Jij bent een lekker dier : over Bèr de mosasaurus, hagedissen en varanen

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Meike maakt voor school een werkstuk over hagedissen. Ze heeft al veel informatie. Dan ontmoet ze Bèr, de mosasaurus. Hij vertelt haar hoe hij leefde. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Jij bent een lekker dier : over Bèr de mosasaurus, hagedissen en varanen
Auteur
Ton Van Reen
Illustrator
Mike Monaghan
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Maassluis: Compaan, 2011
64 p. : ill.
ISBN
9789490374525 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 23 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Alle kinderen van juffrouw Door zijn bezig met een werkstuk over de evolutie van dieren. In dit kader kondigt hun juf een bezoek aan het Maastrichtse Natuurhistorisch Museum aan om er de mosasaurus Bèr te gaan bekijken. Meike schrijft over hagedissen en hun familie. Haar ouders leven zo mee met haar werkstuk dat ze tijdens het weekend naar Blijdorp, de Rotterdamse dierentuin, gaan om de varanen te gaan bekijken. Meike is best wel onder de indruk van deze dieren. Een paar dagen later krijgt ze in het museum Bèr, het skelet van de mosasaurus te zien. Medewerker John vertelt wat over de dino, maar er is nog niet zoveel over geweten. Deze lacune wordt ’s nachts in Meikes droom aangevuld. Meike droomt dat ze een tochtje op Bèrs rug mag maken en zo ziet ze hoe en waar Bèr en zijn familie uit het Krijt leefden. Ze ontmoet er ook de haai Geer die haar wel een lekker dier vindt. Meike maakt haar werkstuk af en keert nog eens terug naar het museum met haar familie.
Ton van Reen schreef …Lees verder
Meike maakt voor school een werkstuk over hagedissen. Ze bezoekt hiervoor een mosasaurus (genaamd Bèr) in het Natuurhistorisch Museum in Maastricht en gaat naar de varanen in Blijdorp. Als haar werkstuk bijna af is, ontmoet ze Bèr in het echt. Van hem leert ze hoe hij leefde. Een verhaal met een hoog informatief gehalte waarbij op een begrijpelijke manier de evolutietheorie wordt uitgelegd. Ook de spannende verhaallijn zal kinderen aanspreken. Een bladzijde bevat gemiddeld vijftien zinnen. Deze zijn eenvoudig en beginnen elk op een nieuwe regel. Moeilijke woorden worden achterin uitgelegd. Het boek begint met informatie over Bèr, het Natuurhistorisch Museum en de evolutie. Op iedere bladzijde staat een grote kleurrijke illustratie. De auteur schreef ook 'De Bende van de Bokkenrijders', een klassieker die succesvol werd verfilmd. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.