Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De genezer : een Liese Meerhout-thriller

Toni Coppers (auteur)

De genezer : een Liese Meerhout-thriller

In de reeks:
Genre:
Een verzamelaar van middeleeuwse manuscripten wordt gruwelijk gemarteld en gedood, waarna commissaris Liese Meerhout en haar assistente Michel Masson op zoek naar de dader gaan en in Oxford belanden waar een Vlaamse studente spoorloos blijkt verdwenen.
Titel
De genezer : een Liese Meerhout-thriller
Auteur
Toni Coppers
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Angèle, 2018
341 p.
ISBN
9789022335727 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In zijn vijftiende* thriller over de stugge commissaris Liese Meerhout en haar slimme rechterhand hoofdinspecteur Michel Masson neemt de vaak gelauwerde Vlaamse auteur (1961) de tijd om een zorgvuldig opgebouwde intrige verrassend af te wikkelen. Professor Daniël Bernaert wordt een paar dagen na zijn gewelddadige dood bij toeval gevonden. Uit zijn kluis is een zeldzaam boek verdwenen. Roofmoord? Ongeveer tezelfdertijd vraagt Simon, de ex van Liese, of ze de verdwijning van een Vlaamse studente in Oxford wil onderzoeken. Hoewel ze daar geen opsporingsbevoegdheid heeft, volgt Liese haar instinct en gaat naar het stadje van inspecteur Morse. Ze wil ook haar gevoelens voor Simon testen, zeker nu haar verhouding met Matthias op een dieptepunt is beland. Zo verweeft de goed schrijvende Coppers kundig de privé-besognes van Liese met het moordonderzoek. Mooie sfeertekening en knappe intrige.

Over Toni Coppers

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door AnnickLambertL8

Toni Coppers (Sint-Truiden, 6 september 1961) is een Vlaams schrijver van misdaadromans. Hij werd vooral bekend door zijn serie misdaadromans rond de Antwerpse commissaris Liese Meerhout.

Loopbaan

Coppers debuteerde in 1995 met De Beha van Madonna, brieven van een reiziger, waarin hij literaire reisbrieven schreef aan vrienden en bekenden. In die tijd was hij reisjournalist voor Radio 1, en produceerde hij meerdere reisprogramma's bij de openbare omroep, zoals Gewoonweg, Lopend Vuur en Het Landhuis.

In 2005 begon Coppers als thrillerschrijver met Dixit, het hilarische verhaal van communicatiegoeroe David Cleeffs, een jaar later gevolgd door de sequel op Dixit, Heilige Nachten. Het zijn eerder komische boeken dan thrillers, en ze nemen de wereld van de spindoctors, woordvoerders en 'communicatiedeskundigen' op de korrel. Beide boeken horen thuis in de Angelsaksische tra…Lees verder op Wikipedia

Suggesties